Tuesday, 26 August 2014

Ei mikään vauva enää (snif)

Mun pennulla alkoi juoksut! Kääk, sehän on vielä ihan vauva ja vasta 7 kk ikäinen. Yhdelläkään nartullani ei ole tätä ennen näin aikaisin juoksut alkaneet. Bertha taisi ottaa mallia Iineksestä, jolla oli juoksut heinäkuussa. Bee itse on ollut aika rauhallinen ja lepää enemmän kuin normaalisti, mutta muuten ei ole juoksut vielä menoa haitanneet.

Viikonloppuna käytiin vaihtamassa ensin Lulu Iinekseen ja sitten ajeltiin Inkooseen Hurhan agilityleirille. Paikka sijaitsi ihanassa maalaismaisemassa, tosin heti eka iltana jouduttiin punkkien iskun kohteeksi: yhteensä 6 punkkia metsälenkin jäljiltä, yäk! Perjantaina vaan saavuttiin paikalle ja sitten lauantai ja sunnuntai treenattiin. Päivät kuluikin pitkälti treenikentällä, kouluttajana oli perusteellinen Seppo Savikko. Paljon tuli taas kaikkea hyödyllistä tietoa mukaan mm. hyppyjen tarjoamisesta kolmio-mallilla ja pysäytyskontaktien opetuksesta laatikkotekniikalla. Treenikaverina mulla oli siis Iines, lähinnä siksi, että se tarvii enemmän treeniä kuin Lulu. Treenikenttä oli kyllä surkea enkä kehtaisi sitä agilitypaikkana mainostaa, suurin osa esteistä oli rikki ja käyttökelvottomia, mutta ihan hyvät treenit saatiin kuitenkin aikaiseksi. Lauantaina tehtiin ratatreeni kahdessa osassa. Ensimmäisen osan aikana rupesi satamaan aika lailla, Iines oli huvittava ja meni lelu suussa putken sisälle tai A-esteen alle pitämään sadetta. Kyllä se sitten pyydettäessä sieltä uloskin tuli tekemään hommia. Toinen pätkä tehtiinkin taas auringonpaisteessa. Hyppysiivekkeet olivat valtavan kokoiset, joten vähän aiheutti hankaluuksia lähettää koiraa, kun piti odottaa että varmasti lähtee siivekkeen kärjestä kauas rimalle. Muutama kielto mahtui siis mukaan ja kepit oli väleiltään liian lyhyet joten siinä meni Iineksellä tahti rikki. Sunnuntaina ajattelin, että treenataan nyt sitä mitä Iines eniten tarvii, eli itseluottamusta antavaa eteenmeno- ja takaaleikkaustreeniä. Seppo houkutteli kanalla edestä ja hyvin paineli Iines menemään, en saanut sitä millään suoralla kiinni ja takaaleikkauksetkin sujui. Näytti naukseri aika  ylpeältä itsestään, hyvä treeni sille! Takaaleikkauksia sillä pitää treenata lisää, ei siksi että ne olisi välttämättä paras tekniikka sille, kun sokkareihinkin sen kanssa ehtii, mutta saa koira ainakin mennä ja toivottavasti saa sitä varmuutta ettei aina tarvi odotella ohjaajaa tai kulkea vierellä tai vedätettynä. Mukava leiri ja omat koirat käyttäytyi erinomaisesti, yöt nukuttiin kiltisti eikä reagoitu ulkoa tuleviin ääniin.

Söpöt nöpöt Nasu ja Peetta

Sunnuntaina paikalla oli myös Bertan ihanainen velipoika Atte, ihan kivaa painia sisarukset saivat aikaan, vaikka Attea vähän jo kiinnostikin siskon peffa.


Sunnuntai-iltana käytiin sitten taas Turussa tekemässä koirien vaihto ja Lulu tuli takaisin kotiin. Maanantaina otin sen mukaan demokoiraksi oman ryhmän treeneihin, Lulle sai näyttää, miten viikonloppuna opittu laatikkokontaktitreeni ja hypyn tarjoaminen tehdään, kivaa oli Pullen mielestä kun sai kourakaupalla nameja! Pätevä demokoira :) Treenien jälkeen menin vielä meidän lyhyen 13 esteen treeniradan 20 cm esteillä, Lulle tikitti menemään ihan tikkana ja oli tosi mainio! Eiköhän me olla taas treenattu tarpeeksi lauantain kisoja varten, walesimestaruudet tiedossa. Toivottavasti sinne on muitakin ilmoittautunut meidän lisäksi, muutoin Lulu saa luovutusvoiton.


No comments: