Sunday, 22 June 2014

No onkos tullut talvi, nyt kesän keskelle? Eli juhannus 2014

Kylmin juhannus 30 vuoteen - lämpöä kymmenisen astetta, tuulista, sateista ja kylmää! Viime vuosien tyyliin vietin tänäkin vuonna agilityjuhannuksen, vaikka kisat oli tänä vuonna TSAU:n hallilla, kun Tuorlassa ei enää saada agikisoja järjestää. Hallikisat oli nekin tunnelmaltaan oikein mukavat, ja kun välillä tuli oikein kunnon sadekuuroja, ei muitakaan kisaajia varmaan harmittanut, ettei oltukaan nurmikentällä paljaan taivaan alla. Kisakumppanina oli tänä vuonna Iines-käppänä, perjantaina kahden ja lauantaina kolmen startin verran. Iines muutti viikko ennen juhannusta takaisin oman perheensä luokse, mutta sieltä se oli kätevä hakea oman kenneltyttönsä kera kisoihin mukaan.

Perjantaina mentiin radat ehkä vähän varmistellen, mutta lauantaina ohjasin mielestäni jo rohkeammin. Iines lukee jo kivasti rataa ja kulkee paljon reippaammin, jos minäkin juoksen, eli turha varmistelu pois vaan, mutta silti pitää muistaa, että kyseessä on ykkösten koira jolla ei ole vielä rutiinia ja agility-itsetuntoakin vasta rakennellaan. Joka kerta kyllä hämmästyttää miten hienosti Iines kulkee ottaen huomioon, että se näki esteitä ensimmäisen kerran alle vuosi sitten ja on treenannut hyvin epäsäännöllisesti. Perjantain radat agility ja hyppy meni kivasti: kaksi nollaa ja molemmista kisoista voitto. Toinen rata oli hypäri, mistä meillä on jo LUVA joten se mentiin ihan kokemuksen takia. Lauantainakin oli yksi hypäri, siinä oli tosi vaikea kepeillevienti: suora avokulma. Aikamoista ykkösluokassa! Mokasin kepeille törkkäyksen tiputtamalla ohjauksen pois ja lopussa vielä toiseksiviimeisestä hypystä ohi eli hyl tältä radalta. Myös agiradalla oli epävarmuutta kepeillä, Iines meni kyllä oikein sisään mutta kääntyi katsomaan mua. Muuten hyvä rata, tein persjättö-valssin kohtaan minkä muut pyöritti hitaampaa sisäkautta ja se onnistui hyvin. Tältä radalta saatiin vitosella kakkospalkinto. Lauantain viimeinen agirata oli tuomarin sanoin "retroagilityä" eli varsin suoraviivainen ja hauska rata. Alussa oli suoralla keinu, se meni kuitenkin hyvin kun pidin oman vauhdin kävelynä ja otin vastaan hypyiltä. Iines paineli taas menemään mahtavaa vauhtia, kepeillekin vääntyi oikein, sitten A:lla vedätin ja vedin vielä kädelläkin (ihan turhaa), ei saatu kyllä virhettä siitä vaikka hyppäsikin kontaktin, mutta agilityjumala oli oikeudenmukainen ja seuraava rima tippui, eli tulokseksi vitonen ja minien ja medienkin nopein aika. Puomin suoritus oli joka radalla erinomainen nopea napakalla 2on2offilla, keinukin meni hienosti, A tarvii nyt lisää treeniä koska siitä saattaa loikata ja kepit tarvii tietysti vielä paljon rutiinia. Kaiken kaikkiaan Iines oli kyllä mainio ja sitä tuli ihan tuntemattomatkin kehumaan, meidän rallikäppänä :) Agikuvat Sirpa Saari:

Iines kiitää puomilla


Pysähdyksestä suoraan ilmaan

Lulunkin perään kisoissa kysyttiin, sitä en luonnollisestikaan vielä ole ilmoittanut kisoihin, aloitetaan nyt ensin treenailu pikkuhiljaa ja ehkä kuukauden päästä Raumalle? Kyllä taas muiden menoa katsellessa tuli ikävä Lulu-aksaa, se on vaan niin kivaa ja sopii mulle kuin nenä päähän. Viikko sitten Lulu oli mukana kun koulutin omaa ryhmää ja treenien jälkeen se sai vähän tehdä, voi että oli mageeta ja kivaa ja tulin niin iloiseksi! Lulu on vaan niin varma ja taitava. Penukin sai juoksennella kentällä ja leikkiä lelulla, sen Bertha osasi myös erinomaisesti. Jännätti vähän etukäteen, että mihin Bertta sitten purkaa energiansa kun Iines lähtee, tähän mennessä on kuitenkin mennyt ihan hyvin ja kyllä ne Lulunkin kanssa leikkivät. Siinä leikissä vain Bee on aina altavastaajana, mutta ehkä ihan hyvä niin. Olen oikein tyytyväinen tyttöjen väleihin, toivottavasti pysyvätkin noin kavereina.

Pikkuneiti Nättinen 5,5 kk


No comments: