Sunday, 18 May 2014

Kisaviikonloppu lainavaatteissa

Ei tosiaankaan tarvinnut tänä viikonloppuna kisatta olla, vaikka oma koira onkin pelistä pois. Eikä myöskään harmittanut ettei Lulu pääse kisaamaan, tänään kaikilla radoilla rimat oli 45 cm. Eilen oli Iineksen toiset viralliset kisat. Keli oli hyvä, aurinkoinen ja lämmin ja päästiin starttaamaan ulkokentällä. Tuomarina oli Heidi Viitaniemi ja hyppyrata oli oikein mukava suora ykkösten rata ilman kommervenkkejä. 3 puolenvaihdosta piti radalla suorittaa ja päätin tehdä ne persjätöillä. Iines olikin ihan hurjassa vauhdissa! Rata meni tosi sujuvasti ja lopussa piti oikein pinnistää että pysyin vauhdissa mukana, niin tuulispäänä kiiti meidän nausteri. 4,86 m/s etenemällä selkeä nollavoitto.

Tuulispäät kiitää (kuva Sirpa Saari)
Tänään yksi meidän seuralainen minulle kommentoi, että ei ole ikinä nähnyt käppänän menevän sellaista vauhtia :) Kyllä se olikin tosi hieno rata! Iines on niin uskomaton kun se joka kerralla on mennyt aimo harppauksen eteenpäin. Minulla oli näissä kisoissa radalla jo paljon itsevarmempi koira kuin ekoissa kisoissa pääsiäisenä. Toinen rata oli agilityrata sisällä hallissa, se oli jo kiemuraisempi eikä enää niin hurjaan vauhtiin päästy, mutta ihan mukavasti luokan nopein aika kuitenkin. Keinu vaan loppui naukserin alta kesken eli otti lentokeinun. Näitä tulee sillä aika usein koska Iines tulee niin lujaa keinulle ja on yllättävän rämäpäinen eli ei yhtään pelkää keinua. Täytyy ottaa keinu treenin alle.

Tänään keli oli ihan täysin kesäinen, +25 C ja aurinko porotti. Tarkoitus oli juosta Hilma-sheltin kanssa 4 starttia, mutta sainkin siihen vielä Kirppu-sheltin kaupan päälle. Vähän oli sähläystä juosta mini- ja mediluokissa kun ne meni aina päällekkäin, mutta kyllä siitäkin selvittiin. Hilman kanssa takana oli yksi kisa ja yhdet treenit viikolta eli vielä en oikein tunne koiraa, mutta Hilma on todella kiltti, sillä on mahtava asenne ja se on hyvin koulutettu. Kirppu on myös oikein vauhdikas shelttinen, vähän sitä aluksi epäilytti että kuka tuo nainen on, mutta sitten ennen viimeistä rataa jo napitti silmillään, että mennään jo. Kirpun kanssa väännettiin eka radalta nolla, koira oli kyllä hukassa parikin kertaa mutta ei saatu virhettä. Toisilta radoilta hyl, hypärillä meni selän takaa putkeen ja agiradalla yhden hypyn väärältä puolelta. Hilman kanssa eka rata kosahti heti alkuun, en ohjannut kunnolla pakkovalssiin ja Hilma otti väärän hypyn. Onnistuin vielä peruuttamaan kolmoshypyn kumoon, mutta sitten tsemppasin loppuradan ihan mukavasti, keinulla ei kyllä odottanut mutta muuten ihan mukavaa menoa. Toka radalla alku oli tosi hyvä ja älyttömän nopea puomin jälkeinen hyppy päällejuoksuna, mutta sitten keinun jälkeen piti ahtaassa kulmassa tehdä kaksi valssia, ekasta tippui rima ja toisen Hilma meni jostain mun selän takaa ja sitten hyppäsi väärään suuntaan. Loppuradalla vielä erinäistä sähellystä. Hyppyrata oli taas ulkona ja koska olin Kirpun kanssa mennyt radan, tiesin nyt mitä pitäisi huomioida. Muistin alussa katsoa koiraa ja rata meni oikein hienosti ja suunnitelman mukaan, sitten vaan kolmanneksi viimeinen rima alas, kun koira tuli putkesta ja oli kiire eteenpäin takaakiertoon. Harmittavaa, aika oli selvästi luokan nopein. Viimeiselle radalle lähdettäessä sanoin Hilmalle, että nyt tehdään se nolla. Ja niin me tehtiin, voiton kera. Siihen oli mukava lopettaa kuuma kisapäivä.

Hyppyradan alun jaakotus, kuvat Sirpa Saari.


Tosi kiva että saan kisata lainakoirilla, ja etenkin Hilmalla, se on ihan mun lempparisheltti. Kiva kun koiralla ei ole mitään varsinaista ongelmaa, toki tiettyjä asioita pitäisi vielä treenata lisää mutta peruspaketti on kunnossa. Ja vauhti tietenkin, hienoa juosta nopean koiran kanssa!

Hieno Hilma, kuva Sirpa Saari

Penskunen oli mukana kisapaikalla molempina päivinä, lauantaina paikalla oli useitakin pentuja joiden kanssa Bertha leikki ja tänään se keskittyi lähinnä ihmisten pusuttamiseen ja kyllä ne koiratkin kiinnosti hurjasti. Niin suloisen avoin pentu, ei ole mitään söpömpää kuin Bertha kun se vetää korvat pitkin päätä ja tulee pusuttamaan häntä vispaten. Lulu ja Iines oli tänään päivän aitauksessa, olikin mukava tulla kotiin pitkän kisapäivän jälkeen kun nekin oli jo sopivan väsyneitä kun olivat aitauksessa kuitenkin koko ajan saaneet virikkeitä. Muutenkin viihdytään näillä keleillä ulkona ihan iltaseen asti meidän kesäolkkarissa eli saunan terassilla mihin on tuotu tarvittavat tykötarpeet

Kyllä kelpaa lokotella kesäolkkarissa!


No comments: