Sunday, 20 April 2014

Lulun luonnetesti

Tänä pääsiäisenä on ollut kovasti koiramaista ohjelmaa joka päivä, mutta kirjoitetaan nyt tuoreimmat muistiin ensin. Tänään oli siis kaikkein jännin tapahtuma, Lulun luonnetesti Somerolla. Tai siis minua se jännitti eniten. Omaa vuoroa odotellessa ehdin katsoa edeltävän koiran testin, ja siinä pahin jännitys lähtikin, kun testi ei kuitenkaan sitten vaikuttanut niin kauhean ahdistavalta. Reippain mielin siis lähdettiin tekemään testiä. Mun tehtävänähän olikin vain pitää hihnasta kiinni, ja muuten Lulu hoiteli homman. Se oli aika väsyneen oloinen vielä eilisen agikisan jäljiltä ja nukkui autossa sikeästi, kunnes edellisen suorittajan ammunnat herätti sen ja sitten se olikin vähän pirteämpi. Alussa tuomari leikitti Lulua, kepistä se oli kyllä iloisen kiinnostunut, mutta ei kauheasti sillä jaksanut leikkiä. Vaihdettiin karvaleluun, leikki hiukan paremmin (olin yllättynyt että viitsi ylipäätään innostua tuomarin kanssa leikistä), lopuksi itse vielä näytin leikkiä. Ihan jees asenne Lululta, ei repinyt kovaa mutta antoi kyllä vastusta jonkin verran. Sitten siirryttiin kelkalle. Sitä Lulu haukkui ensin aika kovasti, mutta kelkan pysähdyttyä se sitten hetken päästä palautui ja tulikin nuuhkimaan kelkkaa ihan reippaasti. Hyvin nopeasti tilanne oli Lulun mielestä ohi eikä kelkassa ollut mitään jännää enää. Lulu oli tuomareita kohtaan kovin avoin ja iloinen, itseä nauratti koko testin läpi sen hauska asenne. Seuraavaksi tuli haalari, itse pelästyin sitä varmaan enemmän kuin koira. Uudestaan haalarin ohi kävellessä Lulu väisti ehkä hiukan, mutta muuten oli haalarikin nähty eikä rinnettä alas vierinyt tynnyri aiheuttanut mitään kummempaa reaktiota, se käytiin heti toteamassa tynnyriksi ja sillä siisti. Hyökkäys jännitti itseä eniten etukäteen, mutta Lulu ei kyllä pelännyt ollenkaan eikä näyttänyt myöskään mitään puolustusta. Tuomari sai tulla taputtelemaan häntää heiluttavaa Lulua ja sitten otettiin luoksetulo, missä Lulu juuri ja juuri pisti lopuksi laukaksi, kovin lunkisti suhtautui tilanteeseen.
Seuraavaksi sitten pimeä huone. Lulu tuli sisälle ja ihmetteli että jaa tällainen paikka, mitäs täällä tehdään. Tuomarin kehoituksesta sain hetken päästä ensin vähän niiskuttaa ja sitten kutsua ihan nimeltä. Lopulta Lulle löysi suurin piirtein oikeaan suuntaan mutta jäi vielä katsomaan puoli metriä minusta sivulle. Löytyihän se emäntä kuitenkin lopuksi, mutta ei Lululle kyllä tehtävä ollut ollenkaan selvä eikä se yrittänytkään etsiä minua. Tämä oli jotenkin kyllä arvattavissa etukäteen, Thelman luonnetestissä tämä osio meni ihan samoin, ei kai nyt terrierillä emäntää tule ikävä oli pimeä tai ei! Lopuksi koira vielä pantiin seinään ja itse menin piiloon, tuomareista toinen kävi kepin kanssa Lulua ahdistelemassa, mutta Lulu ei ollut näyttänyt minkäänlaista paineistumista, tuomari oli mennyt melkein kiinni koiraan ennenkuin se oli ottanut yhden askeleen taaksepäin. Kun sain mennä irrottamaan Lulun seinästä, se oli ihan reipas ja iloinen. Vimeinen osio oli ampuminen, siihen Lulu ei reagoinut yhtään millään tavalla. Kylläpäs Lulle yllätti olemalla noin lehmänhermoinen! Mistään se ei ottanut painetta, tuomarit sanoivat että eivät saaneet Lulua kuormittumaan millään ja sen häntä pysyi tötteröllä koko testin ajan ja hyvähermoiseksi kehuivat. Kaikki siirtymiset se suoritti iloisesti ja oli kovin avoin ja luoksepäästävä tuomareita kohtaan. Olenpas ylpeä mun pienestä ja hyihyi itselleni siitä, että Lulua etukäteen epäilin!
Pisteet:

Toimintakyky +1 Kohtuullinen
Terävyys +1 Pieni ilman jälj. jääv. hyökkäyshalua
Puolustushalu +1 Pieni
Taisteluhalu +2 Kohtuullinen
Hermorakenne +2 Tasapainoinen
Temperamentti +2 Kohtuullisen vilkas
Kovuus +1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus +++ Laukausvarma

Tulos 190 p


Hyvä juttu että käytiin testissä, kyllä se auttaa ymmärtämään Lulua paremmin ja tiedän että voin luottaa siihen eri tilanteissa. Jännää kun olen aina pitänyt Thelmaa paljon kovempana, mitä se kyllä onkin, mutta Lululla on kyllä paremmat hermot. Välillä sen rauhallisuutta pitää laiskuutena, mitä se ei ole. Lulu on vaan semmoinen viileän rauhallinen ja mukavuudenhaluinen hauska mussukka :)

No comments: