Sunday, 6 April 2014

Kevät ja touhuntäyteinen viikko

Trio keväisissä tunnelmissa
Ihana kevät! Kesäaikaan siirtyminen poisti kerralla iltojen pimeyden ja kiitos pennun, aikaiset herätyksetkin ovat jo normimenoa. Mm. tänään karvavekkari herätti klo 6:15. Hiljeni kyllä heti kun pääsi kainaloon nukkumaan. Pennulla on nyt ikää 3 kk ja se on kasvanut ja kehittynyt taas ihan huimasti. Alkaa olla jo iso tyttö, tajuaa paljon asioita ja on hirveän ketterä. Pureminen on ehkä hiukan vähentynyt, toki vieläkin tykkää käyttää hampaitaan ja mieluiten täysillä. Pikkuhiljaa treenaillaan jotain juttuja, paikallaoloa vähän ruokakupin ääressä ja aloitin myös käsikosketuksen opettamisen, sillä voin sitten saada pennun tarvittaessa lähelle. Kaulapanta-ongelma on nyt selätetty, unohtaa nyt jo pannan ja suostuu kulkemaan siinä, mutta ei vielä hihnassa. Pentu tykkää todella paljon olla pihalla ja haluaa sinne välillä ihan yksinkin. Luoksetulo-käsky on vieläkin 100% varma, odotellaan sitä ekaa kertaa kun valitseekin jotain jännempää. On se vaan niin suloinen, reipas ja ihana pentunen, että!

Bertha 12 viikkoa

Dumboooo!

Lulu-serkun kanssa
Iines-bestiksen kanssa

Kaikenlaista aktiviteettia on mahtunut tälle viikolle. Keskiviikkona oltiin Turussa, ensin Tsaulla epiksissä ja sitten vielä treeneissä. Iines sai mennä epiksissä startti- ja mölliradat ja Lulu avoimen. Starttiradalla ohjasin kakkosesteestä ohi ja mölliradalla tuli ensin putkelta kielto ja sitten vielä hukkasin täysin radan ja Iines kääntyi putkessa ympäri. Putket oli siis kompastuskivenä tällä kertaa. Eka radalla oli vähän varovainen, mölliradalle lähti paljon reippaammin kun otin lentävän lähdön. Vähän tuli sellainen olo, että eipä tuo kyllä vielä ole ihan kisavalmis, tarvisi paljon enemmän estefokusta, mutta kyllä me silti pääsiäiseen tähdätään. Milan treeneissä oli teemana kontaktit, ne meni hyvin aina jos pääsin itse eteen. Sivuirtoaminenkin menee, mutta taakse en pysty jäämään, eli se pitää ottaa treenilistalle. Lulunkin kanssa treenattiin kontakteja, nimittäin epiksissä. Päätin että otan puomin uudestaan jos ei pysähdy, mutta Lulupa sitten päättikin tehdä oikein nätin pysähdyspuomin, joten seisotin hetken, kehuin ja jatkettiin sitten eteenpäin. Ehkä se oli noin kiltti kun oli "kotihalli" tai sitten en ollut yhtä jäykkä kuin oikeissa kisoissa? No luotetaan nyt taas siihen, että pysähtyy ens kerralla myös oikeissa kisoissa.

Lulle tyynyhai
Torstaina mulla oli illalla työmenoja, joten äiti kävi päästämässä koiria pihalle päivällä ja jätti samalla Thelman meille. Pentu ei oikein tajunnut miten sen olisi Telluun pitänyt suhtautua, Thelma kun tietysti päästi ihan kamalaa murinaa ja pentu sitten juoksi perässä ja räksytti. Kerran, pari Thelma koppasi pentua hampaillaan jossain tilanteessa, mutta ei pentu niistä kerroista oikein tajunnut olla moksiskaan, ja muuten niiden kanssa meni ihan suht hyvin. Pentu ei onneksi tyrkyttänyt itseään Thelmalle, vaan tajusi pitää jonkinlaista rakoa. Perjantaina sitten vietettiin Tellun kanssa laatuaikaa, kun koirahallilla oli tutustumiskurssi flyballiin ja Täti pääsi 10 vuoden iässä kokeilemaan uutta lajia. Kyllä se olikin taas täpinöissään, kun pääsi tekemään! Ensin naksuteltiin matonpalan painamista ja sitten yritettiin siirtää se flyball-masiinaan. Kone oli ensin vähän väärin säädetty eikä meinannut laueta ollenkaan, eikä Thelma myöskään tykännyt siitä äänestä, minkä koneen laukeaminen teki. Sehän on nyt vanhempana tullut jonkin verran ääniherkäksi ja selvästi varoi nyt tuota räpsähdysääntä. Harmi juttu! Thelma sai lisäksi vähän hakea palloja hyppyjen takaa ja kyllä sillä hauskaa oli.

Lauantaina jatkui menoviikko agilityn merkeissä. Tsaulla oli Jouni Oreniuksen kurssi. Olin ilmoittanut mukaan Iineksen, mutta kun treeniaikaa oli 2 x 15 min, päätin sitten ottaa toiselle puoliskolle Lulun. Iines meni muuten ihan älyttömän hienosti, nyt ei ollut mitään ohitusongelmia, haki hyvin esteitä ja meni hienosti päällejuoksut ja kontaktit ja jopa kepit vastaanottamalla. Aivan upea naukseri! Nyt taas tuntui, että ihan hyvin voidaan mennä kisaamaan. Myös Lulu oli taitava, totta kai. Kokeiltiin vähän eri vaihtoehtoja ja kellotettiin niitä. Yhdessä sylivekkikohdassa tahtoi kääntyä väärään suuntaan mutta sekin korjaantui kun autettiin kerran lelulla. Lulun kanssa kaikki vaan sujuu ja se osaa niin paljon ja on helppo ohjata. Puomin kontaktikin oli aivan super. Kivat perustreenit, vaikka ei nyt mitään mullistavaaa neuvoa saatukaan. Treenien jälkeen käytiin vielä viemässä Thelma takaisin äidin hoiviin.

Zendan ja Berthan play date

Tänään Zenda kävi meillä kylässä. Ajoittain leikki oli ihan nättiä, mutta välillä tunteet kiehuivat ja otettiin kunnolla yhteen. Lulu selvästi puolusti Berthaa ja piti varoa, ettei se mennyt yhteenottoihin liikaa mukaan. Saapa nähdä kuinka kauan nuo kaksi luonteikasta narttua tulevat vielä toimeen. Bee oli kyllä metsälenkin jäljiltä jo valmiiksi vähän väsynyt ja Zendan kanssa peuhattuaan virta loppui melkein kokonaan. Oli jopa niin rauhallinen, että sain leikattua siltä kynnet, jee :)

"Menet nyt ne kepit, kylläpäs menet!"
Toim. huom: Pentujen kanssa EI treenattu agilityesteitä, ne vaan juoksivat kentällä missä oli muutama este.

No comments: