Friday, 28 February 2014

Jumi-Julle

Lulu pääsi torstaina Piiran käsittelyyn (iso kiitos Annariina!), ja jotenkin kuvittelin, että mitään kummempaa ei löytyisi. Lulu on kuitenkin ollut niin iloinen, leikkisä ja vauhdikas viime ajat, että ulospäin en siitä ainakaan mitään jumeja näe. Mutta ammattilaisen sormet kertoivat taas muuta: lantio oli nyt suora, mutta koko etuosa oli vinossa ja etuosan lihakset jumissa :( Syynä joko liukastuminen tai sitten agility. Etuosa saatiin auki jumeista ja suoristettua, mutta ei nyt sitten mennä kisaamaan huomenna. Lulun pitää nyt liikkua rennosti tuossa "uudessa" asennossa ennenkuin sen kannattaa tehdä mitään raskaampaa, jotta ei sitten taas palaa takaisin vinouteen tai loukkaa pahemmin.

Niin kurja juttu tuo, että aina jostain löytyy jumeja. Mietin sitten onko agility kuitenkin Lululle liikaa? Treeneissä mennään nykyisin aina minikokoisia hyppyjä, mutta kisoissa joutuu mennä niitä isoja hyppyjä, mikä varmasti rasittaa etuosaa. Kurja juttu, että Lulun pitää olla sentin liian korkea. Olin muutenkin ajatellut näiden kisojen jälkeen pitää taas kisataukoa, joten aloitetaan se nyt jo. Muutenkin voidaan pitää kisojen määrä vähäisenä ja treeneissä kiinnittää huomiota siihen, että rasittavia esteitä ei mennä liikaa (A-este, kepit).  Lulu joutuu myös pienoiselle laihikselle, tai lähinnä rupean nyt pitämään huolta siitä, että se ei saa liian isoja annoksia ruokaa. Sterilointi on selvästi lisännyt ruokahalua ja näyttäisi Lulukin ensimmäistä kertaa elämässään olevan vähän lihomaan päin. Se on myös vähentänyt riistahajujen perässä kaahottamista, joten täytyy toisilla tavoin saada sitä liikkumaan vähän reippaammin ja siten pitää kuntoa yllä.

Tänään on vielä vietetty Lulun kanssa laatuaikaa kaksistaan, sillä huomisesta lähtien meitä on taas yksi enemmän, kun Bertha liittyy laumaan. En millään malttaisi odottaa pikkuisen saamista kotiin! Enää yksi yö :)

1 comment:

Annariina said...

Hyvä että aika tuli tarpeeseen! <3