Sunday, 29 December 2013

Joulusta uuteen vuoteen vanhalla ja uudella harrastuksella

Kylläpä oli synkkä ja myrskyinen jouluviikko! Monta päivää sadetta, tuulta, myrskyä ja pimeää, päivä ei valjennut ollenkaan. Kaikkialla on litimärkää, ei vähiten meidän pihassa ja tiellä. Melkein tässä jo alkaa toivoa pakkasta, jos edes sellaista pientä? Joulu meni kuitenkin mukavasti kotona perheen kanssa.

Väsynyt pikkutonttu

Vuorokauden valoisampaan aikaan ulkona

Ennen joulun laiskottelua käytiin Lulun kanssa vielä perjantaina Even treeneissä. Lullero kulki oikein hyvin, ei tiputtanut enää rimoja (nyt 35 cm). Ainoastaan kepeille ei tahtonut oikein taipua tiukassa kulmassa. Putkille vienneissä 13-14 oli paras vaihtoehto jäädä itse ulkopuolelle ja sitten tehdä sokkari pituuden jälkeen.


Eilen kyllästyin jatkuvaan pimeyteen ja vesisateeseen, joten koirat autoon ja ajettiin hallille hankkimaan päivä liikunta kuivissa olosuhteissa. Thelma sai juoksennella vähän sitä ja tätä ja Lulun kanssa otettiin 40 cm hyppyjä sekä vauhtitreeniä. Lopuksi vielä kepeillä erilaiset ohjaukset: takaaleikkaus, törkkäys & takaaleikkaus ja sokkareita keppien päähän. Meni tosi hienosti, mikään vaikea kepeillevienti ei tuottanut ongelmia. Targettina ollut namiautomaatti auttoi varmasti, täytyy vielä treenata seuraavalla kerralla ilman targettia. Lulu oli kyllä taas niin syötävän suloinen ja innokas. Yhden kerran sain jopa patoamalla siltä ihan kunnon haukun ilmoille! Mietin sitten viime hetkille ja päätin ilmota Lulun kisoihin. Loppiaisena kaksi agistarttia Vantaalla, kuinka kivaa päästä taas pikku-Lullen puikkoihin!

Agilityn ja temppujen lisäksi uutena vuonna ruvetaan harrastamaan myös jotain hyödyllisempää, näin päätin. Puma kun oli niin hirveän taitava noutamaan tavaroita ja etsimään kadonneita / pudonneita hanskoja, pantoja yms ja terrierit eivät tajua etsimisestä oikein mitään, päätin että nyt opetetaan niillekin "esineruutu". Tarkoitus siis opettaa niitä käskystä hakemaan "kadonnut" tavara. Ollaan harjoiteltu huonon kelin takia vain sisällä ensin, ihan vaan nenänkäyttöä, mutta tänään oli sateeton päivä ja pääsin tekemään ensimmäisen treenin ulkona. Saivat molemmat territ hakea mielikuvatreeninä hanskan pellosta. Hyvin löysivät ja hienosti nenää käyttivät! Ensi vuoden uusi, hyödyllinen harrastuksemme on siis etsiminen.

No comments: