Saturday, 23 November 2013

Treeneissä ja epiksissä

Torstaina Puman kanssa Elinan treeneissä. Linjoja pitäisi vaan muistaa ajatella enemmän. Rataantutustumisessa ehkä vielä muistan, mutta sitten koiran kanssa unohdan. Käännöksiin pitäisi ottaa pieni palkkauskuuri, on lähteneet leviämään. Sikäli hyvä, koska mun mielestä Puma kokosi aiemmin liikaa. Nyt leiskauttelee ja valuu, eli vähän palkkaa käännöksistä muistutukseksi tekisi varmasti hyvää.Perjantaina koko remmin kanssa liikenteeseen, suihkin milloin minkäkin koiran kanssa ATT:n ja TSAU:n hallin väliä. Ensin ATT:llä Iineksen kanssa kisauran aloitus eli epiksien möllikisa! Aloitus oli onneksi sellainen, että pystyttiin lähtemään yhtäaikaa. Iines oli innoissaan ja puraisi mua lähdössä lahkeestakin. Putkeen menot oli aika hitaat ja jäin niitä joka kerta varmistelemaan, että koira tulee varmasti oikeasta päästä ulos eikä käänny putken sisällä ympäri. Puomi tuntui Iineksen kanssa selvästi erilaiselta, koska laittoi raville, mutta pysähtyi hienosti! Vein joka esteelle aika läheltä kun ei olla menty ennen koskaan noin montaa estettä peräjälkeen, joten varmistelin ettei nyt keksi ainakaan ruveta kääntymään minuun päin. Hienosti kyllä haki hyppyjä ja meni putkiin, joskin aika leppoista vauhtia. A-esteellä ei vielä osannut mennä ihan juoksukontaktia (ihme, johan me kerran sitä harjoiteltiin!) mutta osui kuitenkin. Nollalla maaliin, hyvä aloitus Iinekseltä! Saatiin vielä palkintokin sijalta 3. Eiköhän sitä vauhtiakin sitten tule luottamuksen ja kokemuksen kautta myöhemmin lisää. Ei yhtään pöllömmin vasta 2 kk agilityä harrastaneelta kääpiöltä. Video.


Välissä juoksin sitten Tsaukkilaan, missä tehtiin Lulun kanssa Even treeni. Teemana oli backlap joten niitä tehtiin radalla monta. Rimat oli vielä ihan alhaalla. Backlap ei ollut Lulun kanssa mikään ongelma, kyllähän se menee sinne mihin näytetään. Lopussa haki kepitkin hienosti backlapin kautta. Intoa Lululla kyllä on paljon nyt, mutta en tiedä näkyykö välttämättä vauhdissa. Kivaa ja vaivatonta sen kanssa on kuitenkin mennä, joten tykkään!

Sitten taas takaisin ATT:lle, olin juuri ennen maksien rataantutustumista takaisin ja Puma lähti toisena, joten jäi radan loppuosa vähälle tutustumiselle. Alkurata meni oikeastaan ihan nappiin, Puumis meni hienosti ja lujaa. Sitten vaan lopussa se kohta, mihin en kunnolla ehtinyt tutustua kosahti. Tein hypylle vastakäännöksen ja se ei kääntänyt koiraa tarpeeksi A:lle, vaan sain Puman ohjattua A:n alla menevään putkeen. Otin uudestaan ja nyt enemmän jaakotuksena niin että oma liike kunnolla pysähtyi ja nyt sainkin koiran A:lle. Hyvä juoksukontakti ja siitä suoraan maaliin, Puumis oli tosi hieno! Ihan oma moka tuo ohjaus, myöhemmin katsoin sitä kohtaa ja tosiaan, hypyltä ihan suora linja putkeen, joka oli vielä yli metrin ennen A:ta tarjolla. Mutta muuten rata oli hyvä, hieno saksalainen, nopeat kepit ja hyvät takaakierrot, hieno Pumpanen!


No comments: