Saturday, 11 May 2013

Taitava Thelma

Thelman kanssa kaksi lisää tokokoetta käyty. Ensimmäinen niistä ja toinen avoimen luokan koe käytiin Tsaukkilassa 5.5.2013. Tuomari oli tiukka Tiina Heino. Paikalle päästyä Thelmalla oli vesiripuli ja se tuntui normaalia hiukan rauhallisemmalta, mutta onneksi ei sitten ollut sen kummemmin kipeä. Hiukan häiriöherkkä se oli kyllä kokeessa ja erityisesti liikkurista otti häiriötä, mutta pääosin Thelma hoisi kyllä homman hyvin. Virheet voi laittaa pitkälti ohjaajan piikkiin. Paikallaolo oli aluksi, se meni nyt tosi hyvin eikä Tellu lähtenyt haahuilemaan. Meni vähän vinoon kuulemma makaamaan, joten siitä piste pois, pisteitä siis 9. Seuraaminen oli huonoa, Thelma jopa lähti nuuskimaan maata jossain kohdin! Pisteitä 7. Maahanmeno hyvä 10. Luoksetulossa ei pysähtynyt ekalla seiso-käskyllä, siitä 5 p. Seisominen hyvä 9 p. Noudon mokasin itse. Thelma lähti hakemaan kapulaa, toi takaisin ravilla ja sitten tiputti kapulan. Minusta liikkuri sanoi "käsky" joten sanoin Thelmalle "ota". Liikkuri sanoi uudestaan "käsky" ja sitten olin ihan sekaisin, kysyinkin liikkurilta, että mikä käsky? Ja sanoin Thelmalle vielä ota, ennenkuin otin itse kapulan. Tämän vuoksi liike meni nollille, olisi vaan sillä eka "käsky"-komennolla pitänyt ottaa kapula itse. Enpä tajunnut tuota ja sekosin jotenkin liikkurin käskyistä. Nouto siis nollille. Sitten kaukot, nyt sentään nousi ylös maasta! Jotain sekoilua taisi tässäkin liikkeessä tulla, pisteitä 7. Lopuksi veilä hyppy, siinä Thelma katseli vaan sivulle pöydälle, missä oli noutokapulat, ja en tajunnut näyttää sille hyppyestettä, joten kun annoin luvan mennä, Tepa olikin ihan ihmeissään että mitä, minne, ja lähti kohti pöytää ja kapuloita. Hypystäkin siis 0 p. Pöh ja pah, kaksi liikettä taas nollille joten pisteitä vain 124 ja III palkinto.

Harmitti kyllä tosi paljon, jotenkin olin ajatellut että ne ykköset tulisi helpommin, ja olisi ne tullutkin jos ei oltais nollailtu liikkeitä. Kolmanteen helatorstain kokeeseen lähdin sitten ihan rennolla mielellä. Päätin, että pidetään vaan hauskaa Thelman kanssa, ja tämä saa olla Tepsun viimeinen tokokoe. Melkein tuli tippa silmään kun ajattelin, että tämä onkin meidän viimeinen virallinen kisa ylipäätään. Agilityä ei enää kisata eikä varmaan enää tokoakaan. Thelma on niin mahtava terrieri, sen parempaa kisakaveria ei kerta kaikkiaan voi olla, siihen voi aina luottaa ja se tekee aina parhaansa. Samanlaista koiraa ei varmasti minun kohdalle tule toista! Mutta siihen itse kokeeseen. Oli luvattu sadetta, mutta kisapaikalla pysyttiin ihan kuivana, ja aurinkokin pilkahti. Kisa käytiin Kaarinan lukion kentällä. Ensin taas paikallaolo, nyt ei mitään huomautettavaa ja siitä 10, hieno Tepsu! Omalla vuorolla sitten iloisena ja jännittämättä kehään. Tuomari oli Ilkka Sten, muistikin että oltiin saatu ALOssa häneltä myös hyvät pisteet. Koe menikin todella hyvin. Alkoi seuruulla, alussa heti juoksupätkä ja siihenhän meidän seuruu usein hajoaa, joten ei ollut mitään kauhean hyvää. Videolta kun katson niin koira parka joutuu kyllä pysytellä mun äkkinäisissä liikkeissä tarkkana... vois vähän rauhallisemmin ottaa nuo käännökset. Pisteitä 8. Sitten maahanmeno, 10 p niinkuin joka kokeessa. Luoksetulossa pysähtyi "odota"-käskyllä tosi hienosti, pisteitä 9. Seisominen napakka eikä liikahtanutkaan, 10 p. Noudossa lähti ja toi hienosti laukalla, mutta pudotti mun jalkoihin (niinkuin aina). Annoin ottaa uudestaan suuhun ja sitten vasta otin itse kapulan. Tuomari tuli huomauttamaan, että jos olisin heti ottanut kapulan maasta enkä olisi antanut koiran ottaa sitä, oltais saatu vielä 7 p. Nyt saatiin 6 p. Kaukot meni hyvin, nousi oikein nätisti. Ekassa maahanmenossa katsoi juuri sivuun kun annoin käskyn joten jouduin toistamaan. Pisteitä kuitenkin 9. Lopuksi vielä estehyppy, lähti vähän viiveellä mutta teki ihan oikein, siitä 10 p ja samoin kokonaisvaikutus 10 p. Mahtava tokomonsteri Thelma! Yhteensä pisteitä 182, KP ja luokkavoitto (video)! Olinpa aika ylpeä kun palkinnoilla oli 1. walesinterrieri 182 p 2. bordercollie 182 p (Thelma voitti koska enemmän kymppejä) ja 3. australianpaimenkoira 181 p. Tiukka kisa siis ja voittajaksi selvisi MPT Maailman Paras Thelma! On se niin uskomaton koira, mihin vaan sen kanssa ryhtyy, se siihen myös pystyy :) ❤ ❤ ❤


Minulle riitti nyt, että saatiin tuo ykkönen. Varmasti se TK2 tulisi kun vaan käytäisiin kokeissa, mutta luulen, että Thelma on nyt ansainnut päästä kisaeläkkeelle. Treenaaminen sen kanssa jatkuu varmasti, koska Thelma rakastaa tehdä töitä, mutta treenataan vain huvikseen ja käydään vaikka agilityn möllikisoissa. Toivotaan Thelmalle terveitä eläkevuosia!

2 comments:

Lea said...

Ihanan reipasta terrieritokoilua :)

Onnea ykkösestä!

monsterit said...

Kiitos! :)