Tuesday, 1 January 2013

Kakstuhattakolmetoista

Hyvää Uutta Vuotta! Vuodenvaihteesta on taas selvitty, koirat oli äidin hoiteissa ja Lulua oli kuulemma vähän paukut pelottaneet, kun taas Thelma ja Puma eivät olleet milläänsäkään. Ei onneksi traumoja Lulullekaan.


Ehdittiin yksi kisakin vielä mahduttaa loppuvuoteen 2012. Käytiin Puman kanssa Ojangossa korkkaamassa kakkoset. Kakkosten radoista on niin vaikea arvioida etukäteen mitään, joskus ne ovat todella hankalia ja joskus helppoja, kuten tällä kertaa kun tuomarina oli Sami Topra. Ensin mentiin agilityrata joka lähti mukavasti käyntiin. Kepeille lähetin hypyn takaa jo ja sitten juoksin lujaa ohi, Puma ei häiriintynyt vaan pysyi hyvin kepeillä. A:lle asti meni kivasti, mutta sitten unohdin ihan mennä valssaamaan hypyn taakse ennen keinua ja tein aivan liian myöhäisen ja tökerön sokkarin suoraan koiran eteen sillä seurauksella, että rima tippui ja Puma ajautui keinusta ohi. Hyppäsi vielä kuitenkin keinun alasmenolle maasta paukutteluleikin tyylisesti. Otin keinun uudestaan (tästä hyl) ja jatkettiin rataa. Puomi oli toiseksi viimeinen este ja siitä oli suora linja maalihypylle, päätin siis antaa juosta, mutta Puma yllättikin tekemällä ensimmäisen loikkansa ikinä! Meni vielä maalihypystäkin ohi, taisi lähteä hakemaan lelua jonka olin jättänyt kisaradan ulkopuolelle. Ei kyllä saanut leluansa kun teki noin kammottavan tuhman loikan. Puumis oli aivan ihmeissään, kun ei saanutkaan radasta palkkaa. Voi sitä ilmettä! Kävin hetken päästä tekemässä vähän lämppähyppyjä jotta sain palkattua niistä. Olipa kyllä törkeä temppu tuo puomin loikka, varsinkin kun viikolla tehdyt juoksutreenit oli menneet niin hyvin! Hyppyradalle lähdin vähän paremmalla keskittymisellä ja muistin ohjaussuunnitelmatkin. Halusin tehdä kolmoshypylle takaaleikkauksen, mutta yllättäen Puma ei ihan lähtenyt ohjaukseen mukaan vaan hyppäsi suoraan eteenpäin, varmaan edessä olevat kepit visiirissään. Karjaisun ansiosta kääntyi kyllä oikeaan suuntaan, ei tyylipisteitä tästä! Rima ennen putkea tuli alas, ehkä oma jarrutusliike häiritsi? Kepeille meni tosi epävarmasti, halusin kuitenkin kokeilla takaaleikkausta. Radan takaosassa teki tosi jäykkiä ja epävarmoja hyppyjä kun yritin ohjata takaa, vasta loppusuoralla meno oli sujuvampaa. Eli ei mikään huippurata todellakaan mutta ei nyt ihan katastrofikaan. Video ratoihin, agiradan loppusähellys oli pakko sensuroida.
Mitäs uusi vuosi sitten tuo tullessaan? Ensimmäisen kerran kisataan heti nyt loppiaisviikonloppuna perinteisesti Eckerössä, kivaa! Lulukin pääsee pitkän kisatauon jälkeen radalle. Vuodelle 2012 asetetut tavoitteet on aika hyvin saavutettu terrierien osalta:
**Thelma: tavoitteena oli hyppyvalion arvo sekä SM-kisoihin osallistuminen - check molempiin. Hienosti meidän Täti keikkuu vieläkin agi.fi:n rankingissa sijalla 8./801. Startteja vuonna 2012 tuli 18 kpl ja niistä 13 oli nollia, upea vuosi 8-vuotiaalta timantilta. Vuodelle 2013 ei enää kisatavoitteita agilityssä, treenaillaan huvikseen.Uudet tavoitteet on enemmän toko-puolella, ainakin osallistuminen AVO-luokkaan ja kenties TK2.
**Lulu: kisavarmuus oli tavoitteena ja siihen on päästy, Lulu on jo suht luotettava kisaratsu ja napsi jo ennen syyskuuta vuoden 2013 arvokisanollat, ennätys sekin! SM-kisoihin ja karsintoihin osallistuttiin ja samaan tähdätään vuonna 2013. Yhteensä startteja Lululle 41 kpl eli kohtuullinen määrä. Suurin tavoite vuonna 2013 on saada Lululle FI AVA-titteli, viimeinen serti saadaan nyt ottaa vastaan. Hyppysertitili olisi myös hieno avata Lulun kanssa. Treenitavoitteena on kiristää agiratojen ajoista 1-2 sek pois juoksupuomin avulla, eli kesään mennessä yritän saada Lululle toimivan juoksukontaktin.
**Pumalle ei vielä vuosi sitten asetettu mitään tavoitteita, mutta nytpä asetetaan! Eli Puman kanssa tavoite on nousta kolmosluokkaan sekä Suomessa että Ruotsissa erikseen ja ottaa Suomesta ensimmäiset 3-luokan sertit agi+hyppy. Yleisesti Puman agilityltä toivon, että Puma saisi lisää itsevarmuutta ja ripauksen röyhkeyttäkin. Tokossa tavoite on TK2.


Tavoitteet kirjattu, ei muuta kuin matkaan, ripauksella onnea ja aimo määrällä terveyttä höystettynä!

No comments: