Sunday, 16 December 2012

Puumiksen touhuisa viikonloppu


Puman mielestä ihan paras viikonloppu! Oltiin kaksin reissussa, ensin lauantaina agikisoihin, sitten koko illaksi Kitty-kelpien luokse peuhaamaan ja sunnuntaina vielä tokotreeniä ja lisää kelpiepeuhaamista. Kivaa oli ja tuloksiakin syntyi, Puma kisaa vastedes kakkosluokassa.


Lauantaina oli siis kaksi rataa Hyvinkäällä. Ajokeli oli ihan kauhea, motarilla oli keskellä lumivalli jonka ylittäminen ohittaessa oli kamalaa, kaiken lisäksi tuuli heilutteli autoa ja tien pinta tietysti hirveän liukas. Olin laskenut matka-ajan vähän tiukille, ja saavuttiin paikalle n. 15 min ennen rataantutustumista. Yritin saada vaihtaa lähtönumeron loppuun, koska olimme kolmas lähtijä ja olisin halunnut kunnolla lämmitellä koiran, mutta siihen ei suostuttu. Nopea lenkki ulkona siis ja sitten radalle. Tuomarina oli Viitanen ja radat oli kivoja ja sujuvia. Eka radalta puomilta kontaktivirhe ja yksi rima alas. Puomi oli neljäs este, suoran hyppy-rengas-pituus jatkona. Vedätin ja taisi venyttää tapansa mukaan viimeisen askeleen kontaktialueen yli. Näitä on varmasti odotettavissa enemmänkin ennenkuin saadaan rutiinia juoksupuomiin (tai koko tekniikka edes opetettua). A-estekin oli aika hilkulla, pitäisi sitäkin treenata välillä...
Toisella radalla puomi oli lopussa ja päätin jäädä vähän koiran taa, jotta en vedätä sitä. Alkurata meni oikein hyvin, keinu tosi hyvä ja kepit myös, lopussa puomilla jäinkin vain ihmettelemään perävaloja. Puma juoksi täysin itsenäisesti puomin alaosan ja siitä pituus-rengas-hyppy suoraa maaliin. Wau! Yksi ratatyöntekijä tuli myöhemmin vielä kehumaan, kuinka hänellä oli ihan tullut kylmät väreet Puman loppusuorasta, kun se oli niin upea. Ja olihan se, melkein jäin itsekin niille sijoilleni ihailemaan. Tulokseksi tältä radalta nollavoitto ja SERT, hyvä Puuuumiz!! Meidän paras rata tähän mennessä. Tämä oli minun mielestä sopiva määrä ykkösen startteja sikäli, että nyt Pumalla on paljon varmempi ote kisaamiseen ja se vetää innoissaan kisaradalle. Katsotaan nyt sitten, miten kakkosen radoista selvitään. Juoksukontakteissa täytyy kyllä edetä jotta pystytään niitä suorittamaan radalla ilman että mun tarvii laittaa silmät kiinni ;-) Ruotsissa jatketaan vielä ykkösissä ja kerätään sieltä pinnet erikseen.

Lauantai-ilta olikin kelpiehulinaa a la Puma & Kitty. Käytiin Sarin kanssa illalla kylässä, ja siksi aikaa tytöt laitettiin Kittyn yksiöön. Kun tultiin takaisin, Puma löytyi keittiön pöydältä! Se oli jotenkin onnistunut saamaan yksiön oven saranoineen irti ja löytyipä verkko-ovesta pään mentävä reikäkin. Uskomaton houdini! Kittyn kanssa tulivat kyllä tosi hyvin toimeen ja olivat niin söpöjä painiessa ja pussaillessa.

Sunnuntaina oli Ansun järjestämät Cefeus-kasvattien treffit tokoilun merkeissä Koirakulmassa. Paikalla oli 10 kokonaan tai puoliksi cefeuslaista, mm. Puman velipoika Tex. Kaikki tekivät yhden kierroksen tokoa tai tottista. Puman kanssa päätin tehdä kisanomaisen treenin. Alkuvirittelynä lähetys ruutuun ja siitä pallo. Sitten tehtiin Ansun liikkuroimana seuruu, liikkeestä maahan, luoksetulo ilman pysäytystä ja liikkeestä seiso, jonka palkkasin. Seuruu ja jäävät oli muuten ok, mutta perusasento lopussa puuttui joka kerta. Liikkeestä seisomisessa otti pari pientä askelta kun jätin pallon maahan. Luoksetulossa ei eka kerralla jäänyt istumaan, taisi vähän tilanne jännittää (jätin nurkkaan, Ansu seisoi vieressä ja hallissa on aika kova tuuletinmelu). Lähti siis n. 10 metrin jälkeen perään hiippailemaan. Vein takaisin ja sitten katsoin matkalla takaisinpäin ja kehuin, kun pysyi. Noudossa oli vähän ylivireessä eikä olisi halunnut istua kun kapula lensi. Palkkasin namilla istumisesta kun kapula heilui ja lensi. Palautuksessa teki jonkun pienen kiekuran ja taas perusasento kusahti, mutta itse vauhti kuulemma hyvä ja tasainen molempiin suuntiin. Seuraavana uudestaan ruutu, lähetyksessä käväisi maton tarraa kurkkaamassa mutta muisti sitten mennä ihan hienosti ruutuun alustalle. Seuraava liike, hyppy oli minusta todella hieno ja hauskan innokas. Eka kerralla törmäsi jotenkin hypyn kankaaseen, joten heitin namin yli jotta tajusi, että kyseessä oli tokoeste. Vimppana vielä otettiin kaukoja, niissä tuli aika paljon sähläystä. Pitää tehdä vähän vaihdellen, ettei aina pitkillä tauoilla ja liian rauhallisesti. Lisäksi nyt sitten nuo perusasennot liikkeen lopussa taas muistutuksen alle. Muuten Puumis oli kyllä oikein reipas ja pätevä partiolainen! Tokoiluvideo.

Tässä koko remmi ryhmäkuvassa kovassa tuiverruksessa (kuva: Marko Osala)2 comments:

Susan Miiro said...

Hei,

Mainitsit vanhassa blogissa marraskuussa 2011 tilanneesi kauko-ohjattavan namiautomaatin... olen yrittänyt haeskella sellaista netistä, mutta en löydä. Voisitko antaa linkin mistä sellaisen tilasit? Olisin kovasti kiinnostunut käyttämään omassa treenissäni sitä =)

T. Susan Miiro

monsterit said...

Mulla on Ready Treat-niminen laite, joka on tilattu Clean Runin webbikaupasta.
http://www.cleanrun.com/index.cfm?fuseaction=product.display&product_id=2139&ParentCat=449&string=ready%20treat

Tuolla myydään myös isompaa Manners Minders-laitetta, mutta se on vähän kalliimpi ja paljon isompi.