Sunday, 7 October 2012

Ulkotreeniä ja vähän sisälläkin

Puman kanssa ulkona treenaillessa sitä on aina treenien jälkeen edestä ja takaa aivan mudassa. Puumis kun tarraa silleen kivasti tassuillaan reiden ympäri tiukalla otteella. Maanantaina treenailtiin oman kerhon kentällä Marian kanssa, ja mutaa oli varmaan naamassa asti. Ensin tokoa, Maria käskytti seuruun. Oli kyllä vähän huonoa ja perusasennot vajaita. Ruutua harjoiteltiin, ruutuun mennessä kiertää sitkeästi oikeanpuoleisen merkin taakse seisomaan, dorka. Tarvii vielä targetin ettei tule vääriä toistoja. Keskiviikkona tokoiltiin sitten ihan sisätiloissa, kun kävin testailemassa Täbyn uutta hallia. Siellä ei ollut vielä agiesteitä joten Puman ja Thelman kanssa käytettiin sitten melkein koko tunti tokoon. Molemmat oli oikein reippaita. Hyppyeste on molemmilla tosi hyvä, Puma tosin törmää jalkaan paluussa mutta muuten tekee oikein hienosti.


Vauhti-Thelma

Torstai-iltana olin jo asemissa sohvalla, kun sain vinkin, että Nackassa olisi kisatreenit. Sinne siis! Ei ne sitten kuitenkaan olleet edes mitkään avoimet kisatreenit, mutta saatiin Puman kanssa vetäistä rata kuitenkin mukana. Kenttä oli kyllä ihan alamäkeen, valaistus surkea ja esteetkin vähän erikoisia, putkien painoina oli sellaiset isot puiset pömpelit jotka näytti lähinnä koirankopeilta. Päätin kuitenkin juosta radan kokemuksen kannalta. Puma olikin ihan reipas eikä ihmetellyt esteitä oikeastaan ollenkaan! Keppien jälkeen oli pussiin 90 asteen meno, en oikein tykännyt siitä ettei vaan juokse päin pussin seinämää, otin sen sitten vähän varovasti ja Puma tuli pussista pois. Toisella kerralla meni ihan kunnolla ja jatkettiin rata loppuun. Olin oikein tyytyväinen kun Puumis oli niin innokas eikä ihmetellyt kenttää, valaistusta tai mitään mikä itseä mietitytti. Hyvä Poepie!


Vauhti-Lulu

Perjantaina mentiin Kistaan treenaamaan agia Heidin kanssa. Rakennettiin Jenny Dammin haasterata ja kyllä siinä olikin mulle ja Pumalle haastetta! Sain Heidiltä todella hyviä neuvoja, tärkeimpänä niistä se, etten auta koiraa liikaa. Esim. hypyllä tein jonkun jaakotuksen tapaisen, mulla tippui ohjaus pois eikä Puma hypännyt. Mitä sitten tein? No jäin toistolla auttamaan koiraa pidemmäksi aikaa. Ei siis näin! Ennemmin niin, että laitetaan lelu jo valmiiksi hypyn taa tai appari heittää, jotta pystyn lähteä heti näytön jälkeen liikkeelle tilanteesta, ja koiran pitää oppia että näytetyt esteet otetaan vaikka ohjaaja ei jääkään paikoilleen seisomaan.  Muutoin koira liikkuu mun kanssa samaa tahtia eikä pääse kirimään vauhtia. Niin tärkeä neuvo mikä on taas päässyt unohtumaan! Lelun avulla saatiinkin hyviä toistoja, joten pitää käyttää sitä nyt paljon hyväksi. Takaaleikkausta vähän hiottiin, leikkaus kyllä onnistui mutta koira ei koonnut yhtään mun ohjauksella. Kun otin vähän selvemmin keilauksen mukaan ja pienen kutsun, meni tosi nätin ja tiukan leikkauksen. Näissäkin pitää siis vaan uskaltaa. Kepit meni tosi hyvin sivuirtoamisena, mutta poispäinkääntöä kepeille Puumis ei tajunnut ollenkaan. Sitä pitää joskus harkata erikseen. Lopuksi halusin vielä mennä erikseen puomia, kun on ne kisatkin tulossa. Huono idea! Ensimmäisen kerran juoksi vaan mun perään eikä pysähtynyt ja sitten pari seuraavaa toistoa rupesi hiipimään. Kiukku alkoi jo nousta joten päätin sitten olla ottamatta puomia nyt enempää, täytyy mennä viikolla vielä kerhon mutakentälle treenaamaan puomia. Alan olla jo ihan toivoton Puman puomin kanssa, se ei kyllä sit vaan millään tajua, mitä sillä esteellä halutaan. Miten voi olla noin tyhmä / kovapäinen koira?! Alan jo kohta kallistua sille kannalle, että annan sen vaan juosta läpi prkl. No, ehkä mä nyt sitten vielä yritän alustan kanssa uudestaan. Toivotonta, oikeasti.

"En vaan tajuu"

Thelma ja Lulukin sai vähän juoksennella Kistassa, ilman rimoja molemmat. Kauhean innoissaan olivat, juoksuinen Lullerokin. On ne terrierit vaan niin parhaita!


Syysterrierit

No comments: