Wednesday, 22 August 2012

Stockholm


Ensimmäinen viikko uudessa maassa on nyt puolivälissä, ja paljon on jo ehtinyt tapahtua. Sunnuntaina kisattiin vielä Maarianhaminassa yksi kisa, siitä Lululle vihdoin se nollavoitto! Kepeille piti joko valssata tai sitten leikata takaa, päädyin valssiin koska en ihan luottanut takaaleikkaukseen. Tuli pientä sähellystä mutta ei  virhettä. Muu rata meni hyvin ja kun nopeammat koirat teki vitosen, saatiin ykkössija. Kisojen jälkeen käytiin näköalapaikalla kävelyllä ja sitten siirryttiin laivaan. Koirat vietti laivamatkan mukavasti hytissä nukkuen, kyllä ne olikin poikki! Perillä uusi asuimisto löytyi mukavasti ja alue vaikuttaa kivalta. Pelkkiä omakotitaloja ja paljon vihreää. Paljon koiria ja myös kissoja... sekä pupuja ja peuroja. Heti ensimmäisenä iltana Lulu pinkaisi pupun perään, onneksi tuli pian takaisin. Eilen käytiin isolla naturreservatilla kävelemässä ja tyhmä, tyhmempi, minä päästin yhdessä kohtaa Lulun irti hihnasta. Eiköhän ne Puman kanssa juuri silloin saaneet peurasta hajun ja häipyivät pusikkoon. Puma tuli pian takaisin, mutta Lulua saatiinkin sitten odotella ja huudella ja etsiä. Lopulta tuli puhelu (onneksi olin lisännyt pannassa olevaan numeroon Suomen suuntanumeron!), Lulu oli löytänyt takaisin autolle ja odotteli meitä siellä. Muistaisinkohan mä nyt lopultakin, että sitä koiraa EI VOI päästää hihnasta missään tuollaisessa paikassa! Huh mikä stressi.

Tänään päästiin sitten oikein asian ytimeen, nimittäin agilitykentälle. Oi ihanuus! Tavattiin Puman isän Fangin emäntä SSBK:n kentällä ja saatiin siinä vähän treenailla. Puma oli ihan täpinöissään, aivan mahtavaa! Ensin tehtiin nenua puomin alaosalla, meni tosi hyvin vaikka onnistuin heittelemään namit ihan mihin sattuu. Tein koko puomin 2 kertaa, eka kerralla megaloikka ylösmenon yli ja toka kerralla aloitin etutassut valmiiksi puomilla. Meni puomin hyvin. Sitten tehtiin hyppysuoraa, rimat oli eri korkeuksissa, pari tuli alas. A-este 2 kertaa, eka kerralla megaloikka harjan yli, toka kerta ihan täydellinen juoksu-A. Lopuksi tehtiin vielä keppejä, oli tosi innokas ja hyvä. Kun oltiin myöhemmin lähtemässä, Puma vielä katsoi mua siihen malliin, että saisko tehdä vielä jotain. Annoin sille sitten siitä paikoiltani keppikäskyn, ja sinne painui! :-O Eka kerralla meni sisäänmenossa kaksi väliä kerralla, pyysin takaisin ja käskytin uudestaan, meni kepit ihan ite ja hienosti loppuun asti ja jäi sinne tuijottamaan, että missä lelu? Voihan Lol :D Ihana keepinen, olen niin aina ihmetellyt koiria jotka painaa kepit ihan itsekseen ja omaksi ilokseen, ja nyt mulla on semmonen! Puumi oli muutenkin ihan älyttömän hieno ja innokas. Lopuksi se vielä juoksi kenttää täysillä ympäri puolisiskonsa ja bc-uroksen kanssa. Isukki-Fang oli siis myös paikalla, selvästi on isän perua Puman kauniit kasvot.

Kentän ympärillä oli tosi hienot metsämaastot ja paljon polkuja. Täällä pääsee kyllä nauttimaan metsälenkeistä ihan siinä missä kotonakin, mahtavaa! Agitreenitkin varmaan onnistuu, täällä otetaan melkein mihin vaan seuraan mukaan eikä ole niin vaikeaa kuin Suomessa. Toki treenipaikka talven tullen voi olla hankala järjestää, mutta nyt treenaillaan vielä isoilla nurmikentillä. Toivotaan lämmintä syksyä!

No comments: