Saturday, 18 August 2012

From Ahvenanmaa, with Attitude

Matkalla Ruotsiin reitin varrelle osui mukavasti kisat Maarianhaminassa, joten täällä sitä ollaan! Olin merkinnyt kisat jo aikoja sitten kalenteriin, kun katsoin Thelmalle hyppykisoja. Thelma ei nyt sitten edes tullut mukaan, kun ei ole enää hyppysertin tarpeessa, ja muutenkin katsoin helpommaksi lähteä tässä vaiheessa "vain" kahden koiran kera reissuun. Haetaan Tellu sitten myöhemmin mukaan kun ollaan vähän asetuttu. Saavuttiin myöhään yöllä (tai aikaisin aamulla, ihan miten vaan) perille, laivamatka oli tuhannen booooring koska hyttivaraus oli mennyt vikaan, hytti on vasta Tukholman osuudelle, joten jouduttiin sitten ryynätä laivan käytävillä. Koirat oli kyllä tosi kiltisti, vaikka kaksi pikkulastakin niitä pitkän aikaa leikitti. Oli lapsista kauhean jännää kun Puma ja Lulu nuolaisi pusun poskelle.

Tylsistynyt risteilymatkustaja

Tänään nukuttiin mukavasti pitkään ja lähdettiin vasta iltapäivän puolella kisapaikalle. Kisat käytiin raviradan keskellä hiekkakentällä, tuomarina oli Anders Virtanen. Ihan mukava paikka, leppoisa tunnelma ja lämmin keli. Itse asiassa Lululle jopa liian lämmin, eka radan se taas mateli kuumuuden takia. Sillä on tosi paksu turkki tällä hetkellä, joten täytyy muistaa nyt pikku kukkasen kastelu! Nolla eka radalta (sij. 3/9) mutta en kyllä ollut tyytyväinen vauhtiin. Raviradalla kun oltiin, niin vesikarsinoita onneksi löytyi ja sainkin Lulun kasteltua seuraaviin startteihin, niissä kulki taas oikein mukavasti! Toka agiradalta myös nolla, mutta kova oli taas taso vaikka pikkukisat olikin ja sijoitus vasta neljäs, vaikka en keksi mistä olisi voitu vielä aikaa hirveästi puristaa. Etenemä oli sama kolmanneksi tulleen kanssa (4,10 m/s) mutta ajassa hävittiin 0,03 sekunnilla kolmossija eli tiukille meni. Sijoituksesta huolimatta olin tyytyväinen rataan! Viimeisenä oli vielä hyppyrata ja hyvin Lulu sen jaksoi, vaikka ei olla aikoihin enää menty kolmea rataa päivässä. Ehkä kuitenkin väsymyksen tai mun huolimattoman ohjauksen takana tippui okserin takariman päälle kolmanneksiviimeisellä esteellä :( Tosi harmi, rata kulki muuten todella hyvin, oli melkeinpä päivän radoista paras. Olisi pitänyt hiukan rauhallisemmin ohjata tuo loppu, mutta kun oli taas niin höökä päällä. Oma asenne ohjauksen kannalta oli kuitenkin näillä radoilla kunnossa, ja koirakin teki parhaansa, joten ei nyt voi valittaa. Tietysti harmittaa ettei hyvälläkään radalla sijoituta tuon korkeammalle Lulun pienen koon takia, se olisi miniradoilla ihan voittamaton, mutta medeissä jää aina vesikoirista ja tollereista ihan fysiikkansa takia. Surkea juttu jolle ei voi mitään, tulee vaan sellainen olo että mitä siellä mediluokassa on meille edes tarjottavana. Tätä asennetta voisin kyllä vähän tarkistaa. Viimeiselle radalle lähdinkin paremmalla mielellä, pitämään hauksaa. Sijoitus hypärillä taas kolmas, joten saatiin sentään kaksi palkintokassi lohdutukseksi. Oli se triplanollakin lähellä! Tässä vielä radat, eka agilityrata (hidas nolla), toka agilityrata (sujuva nolla) ja hypäri (hieno vitonen). Lulu oli muuten taas hassu lähdössä, sitä kovasti ihmetytti kyykyssä istunut ajanottaja, ja sain tosissaaan houkutella Lulua katsomaan minua. On se vaan vieläkin niin vauva!

Lentävä walesilainen! Kuva Topi Mäkinen (Pitsiagi)

Pumallakin oli paljon tekemistä kisapaikalla, se sai treenata kaikenlaista pientä kuten keinua (menee hyvin!), nenäkosketusta ja erilaisia pikku ohjausjuttuja yhdellä hypyllä. Kovin väsynyttä koiraa on tällä hetkellä hotellihuoneessa, Puma kuorsaa suureen ääneen. Huomenna kisataan Heikkopeikon kanssa vielä yksi startti ennenkuin hypätään laivaan ja seilataan uusiin seikkailuihin Ruotsinmaalle!

No comments: