Thursday, 12 July 2012

Tokon muistilista

Toko on ollut pitkän aikaa suurimmaksi osaksi treenitauolla Puman kanssa. Motivaatio meni kokonaan ensimmäisen kokeen myötä. Siellähän en saanut Pumaa ollenkaan innostumaan, vaan suurinpiirtein vedin sitä perässäni kokeen läpi. Siksi itselle tuli sellainen olo, että nyt tähän tarvitaan apua enkä uskalla tehdä oikein mitään ennenkuin olen keksinyt, miten asiaa lähdetään parantamaan. Varasin Lentsu Välimäeltä yksäritunnin ja Eeva tuli Ytyn kanssa jakamaan sen. Olikin tosi antoisa oppitunti! Tuli hyvää ajateltavaa sekä palkattomuuden rakentamisesta että yleisesti ilon palauttamisesta tekemiseen ja vinkkejä kuinka lähteä työstämään liikkeitä.
Tässä koottu muistilista::
- palkkaamismaneeri, aina sama, esim. pyöräytys ympäri sanalla.  Tätä sitten käytetään aina, treeneissä ja kisoissa
- Puman virettä ylös siten että teen terrien kanssa ja Puma joutuu katsomaan
- Lyhyitä treenejä innolla, ei jankkaamista
- Seuraaminen: jätä koira istumaan tai makaamaan, mene muutaman metrin päähän ja vapauta sivulle. Siitä sitten jatketaan seuruukuvioilla.
 - Nouto: vie koiran kanssa kapula, juokse yhdessä lähetyspaikkaan ja lähetä noutoon. Palautus normaalisti. Sekä puu- että metallinouto tällä tavalla. Vauhtia haettaessa tärkeää on, että koira lähtee innolla noutoon, silloin palautuskin on innokas. Erikseen voi tehdä heittämistä ja pysymistä, heitä kapula ja palkkaa koira pysymisestä, hae kapula itse ja heitä uudestaan koiran haettavaksi.
- Jäävät: etupalkka namikippo, siihen vapautus vaihdellen eri kohdista
Palkattomuus: myös vääristä palkkaa, ettei koira luule kisatilanteessa palkattomuuden tarkoittavan että teki väärin

Thelman nouto: Perusasennossa laita kapula koiran eteen niin lähelle ettei sen tarvi nousta. Siitä pyydä nostamaan. Kun nostaa hyvin, liiku sivuttain vähä kerrallaan. Lopulta koiran täytyy tulla kapulan kanssa edestä sivulle. Erikseen voidaan tehdä heittonoutoja, niissä palkka aina sivulta perusasennosta, vaikka ei olisikaan enää kapula suussa.

No comments: