Monday, 9 August 2010

Belgiassa kisaamassa

Nykyään vietämme koirien kanssa puolet viikosta Belgiassa kun työprojekti vei sinne pariksi kuukaudeksi. Hyvin on koirat viihtyneet, varsinkin Thelma joka ihan villiintyy Belgian maaseudulla pupujen yms. hajuista. Belgia on suurimmaksi osa maaseutua ja siellä on paljon pieniä kyliä. Talot ovat paljon vaatimattomampia ja rähjäisempiä kuin Hollannissa ja muutenkin maasta tulee jotenkin mieleen joku 50-luku. Poissa kotoa ollessaan vasta tajuaa, kuinka ultramoderneja ja toimivia Pohjoismaat ovatkaan!

Tytöt Belgian raitilla

Maaseudulla voi törmätä vaikka minkälaisiin jännittäviin villieläimiin

Yleensä tullaan viikonlopuksi kotiin, mutta viime viikonloppu vierailtiin ensin Gentin kauniissa kaupungissa ja sitten sunnuntaina käväistiin kotimatkalla yhdet kisat. Kisat oli Belgian FHN:ää vastaavan organisaation eli siellä Thelma kisaa mini-luokassa (hypyt on 40 cm:ssä). Thelma voitti kaksi kisaa, tosin vastuksesta ei kauheasti voi puhua. Eka rata oli gambler, siinä eri esteistä saa pisteitä (hyppy 10 p, kontaktit 30 p, kepit 40 p) ja lopussa on bonus josta saa vielä 100 p jos ehtii sen tietyssä ajassa suorittamaan. Valitsemastani radasta tuli melkoisen suoraviivainen, pari takaakiertoa ja muuten vaan suoraa. Kepit ja A-este mentiin kahdesti ja puomille uskaltauduin lopussa kerran. Thelma oli aivan mahtava, se tykkäsi mennä suoraa ja pinkoi minkä kerkesi. Itse tulin reilusti jäljessä koko ajan ja rata meni kauko-ohjauksella, pikkuisen mageeta! Ensimmäisellä kerralla A:lta virhe koska annoin alas-käskyn. Myös yhdestä hypystä mentiin ohi mutta se ei haitannut. Puomilla innostin go, go, go, mutta Tepa kyllä pysähtyi puomin loppuun. Rata oli tosi hauska juosta, 45 sekuntia käytettiin ja sitten mentiin vielä bonus-suora (3 hyppyä ja pituus). Thelma keräsi eniten pisteitä ja voitti tämän leikkimielisen kisan.

Toinen rata oli agirata. Belgiassa on mielestäni hiukan haastavammat radat kuin Hollannissa, muistuttavat jonkin verran Suomen ratoja. Meidän rata hylkääntyi heti ekalla hypyllä - kahdesti! Thelma varasti eka hypyn takaa kaksi kertaa, laitoin sen molemmilla kertaa takaisin ja vasta sitten päästiin lähtemään. Roisto! Starttialue oli huono, koira joutui lähtemään epätasaisesta kuopasta joten en saanut Thelmaa niin kauas eka hypystä kuin olisin halunnut. No tulipa laitettua se takaisin, tiukka linja! Radan alkuosa meni ihan hyvin, sitten sain koiran jotenkin jalkoihini yhdessä valssissa ja loppurata menikin vähän sähellykseksi. Puomi oli toiseksi viimeisenä, siinä Thelma ei nyt pysähtynyt, hyppäsi vähän ollessaan jo kontaktialueella.

Lopuksi oli vielä hyppis, siinä oli peräti 23 estettä, ihan mukavan sujuva kuitenkin parilla välistävedolla. Thelma meni taas tosi kivaa vauhtia, etenemä 4,79 m/sek. Voitto tältäkin radalta. Jäin sitten odottelemaan palkintojenjakoa vaikka tiesin sen kestävän kun ajattelin, että ykköspokaali on aina kiva viedä kotiin. Tosiaankin, reilu tunti odoteltiin taas palkintojenjaon alkamista, ja olipa sitten agi- ja hyppyrata yhdistetty niin että saatiinkin vaan kolmossija (hyl + 1.). Höh, turhaa odottelua siis! Kaikenkaikkiaan päivä oli kuitenkin tosi kiva, Thelma oli hyvässä vireessä ja meni mielestäni lujaa joten silläkin oli hauskaa. On se vaan maailman reippain pieni walesi!

Kisoista ajoin suoraan hallille kun sain muutaman kaverin avuksi keinonurmea asentamaan. Ei ollut ihan helppo homma kun rullat painoivat 360 kg/kpl. Eikä siinä vielä kaikki, paljastui nimittäin että olivat sitten lähettäneet minulle yhden väärän rullan jossa oli vain 18 m luvatun 30 m sijasta, joten tyngäksi jäi ja nyt täytyy odotella ensi maanantaihin asti luvattua uutta rullaa. Avajaisetkin nyt sitten supistuvat vain kahvitteluksi sunnuntaina suunnitellun knock out-kisan sijaan. Noh, toivotaan että suurimmat vastoinkäymiset olisi nyt tässä ja itse toiminta lähtisi hyvin käyntiin. Tänään olen ainakin todella onnellinen siitä, että päästään illalla omaan halliin treenaamaan ihkauusilla esteillä!


Nopeuteni salaisuus? Mutakylpy aina tilaisuuden tullen! Best wishes, Thelma

No comments: