Monday, 12 July 2010

Rataantutustuminen on ihan yliarvostettua

Sunnuntaina olin ilmoittautunut Thelman FHN:n kisoihin, mutta kun lauantaina lämpöä oli +39 C, pistin kisamatkan kovasti harkintaan. Edellisyönä tuli kuitenkin ukkonen joka hiukan kirkasti ilmaa ja kun vielä tarkastin meidän luokan alkamisajaksi vasta klo 10:46, päätin kuitenkin lähteä paikalle. Saavuin paikalle hiukan ennen 10:30 eli vähän aiotusta myöhässä, mutta enpä tajunnut olevani niin paljon myöhässä, että juuri kun ehdin kehän reunalle, meidän luokka alkoi! Lämmön takia koiria oli paljon poissa joten luokka aikaistui, ja kuulemma ilmoittautuminen täytyy joka tapauksessa hoitaa klo 9 mennessä. Älytöntä! Pikkuisen siinä ehti jo paniikki iskeä, kun hätäisesti yritin päästä jyvälle siitä kuinka rata kulkee, etsiä jostain mun kisanumeron ja sitten pitikin jo startata! Onneksi kyseessä oli melkeinpä 1-luokan tasoinen hyppäri joten mitään vaikeita koukeroita radalla ei ollut, radan loppuosasta en ollut ihan varma ja maaliin tullessakaan en tiennyt olinko ohjannut esteet oikeassa järjestyksessä. Tuloksista se sitten varmistui, 0-rata ja sijoitus 1! Aika hassua!

Agiradalle ehdin sitten jo paremmin tutustua ja se olikin ihan normirata, ei liian helppo tai vaikea. Harmi vaan hyllytettiin esteellä 10 eli puomilla. Thelma hyppäsi kontaktin jolloin päätin ottaa koko puomin uudestaan toiseen suuntaan ja poistua radalta. FHN:n liigassa kun me ei olla kisattu kuin kerran tätä ennen niin sieltä ei ole sillä tavalla tulospaineita. Muutenkin täytyy kyllä saada tuo puominloikkiminen pois Thelmalta... ei sen tarvi pysähtyä mutta se ei saa loikata, argh!

Päivä oli taas ihan turkasen kuuma, onneksi ei ihan niin paha kuin meillä kotona kuitenkaan, ja Thelman iloksi kisajärjestäjät olivat laittaneet koirille omat uima-altaat. Froteeloimi on myös ehdoton jäähdytyslaite näillä keleillä. Lululle pitää vielä saada oma sellainen vaikka se ei takeista kyllä tykkääkään. Kisapaikalla tein Lumpalle viitisen kertaa restrained recallin, iloisesti ja lujaa tuli, mutta sitten se väsähti kuumasta ja sai viilennellä loppupäivän.

No comments: