Wednesday, 21 July 2010

Koirien kesäloma

Omat leipätyöt on alkaneet taas toden teolla, mutta koirat viettää leppoisaa kesälomaa. Heinäkuussa meillä ei ole ollut mitään treenipaikkaa paitsi oma takapiha. Joka ilta ruoka-aikaan siellä touhutaan jotain pientä temppuilua tai kotitottista. Ensi kuun alussa vihdoin tapahtuu, silloin avaan oman mattopohjaisen treenihallin, Dog Sport Arenan. Sitten päästään vihdoin kunnolla aloittamaan aksatreenit, ei malttaisi odottaa!

Lulu taitaa pikkuhiljaa toipua juoksuista, ainakin se on taas iloisella päällä. Se ei muuten enää hingu ollenkaan toisten koirien perään, tai ainakin katsoo ensin kaukaa ja sitten vasta tutustuu. Helpottaa huomattavasti Lulun kanssa liikkumista! Toisekseen sen luoksetulot ovat nykyään aivan huiput, melkein paremmat kuin Tätillä. Ahneuksissaan Lulu usein myös tarjoaa luoksetuloja. Sen ilme on kyllä niin hauska kun sitä kutsuu, silmät kiiluen ja kieli suupieliä lipoen se kirmaa luokse. Makkaran voimaa ei pidä kyseenalaistaa!

Muuten kyllä välillä on tuntunut siltä, että ei tuosta agilitykoiraa ainakaan tule. Lulu on niin leppoisa lapamato, se voi täysin rauhallisesti katsoa toisia koiria juoksemassa agilityä, ainoa mistä se voi vähän innostua radan reunalla on ohjaajan kovaääninen käskytys. Treeneissä olen ottanut sillä vaan tosi lyhyitä pätkiä, mutta niissäkään se ei jaksa toistaa vaan hyytyy äkkiä. Siinä ei vaan yhtään ole sitä tulta ja tappuraa ja tunteen paloa (ja hulluutta) mitä Thelmassa. Välillä se masentaa tosi paljon, mutta toisaalta Lululla on aina tärkeä tehtävä minun ilopillerinä ja sylikoirana, toivotaan että se tuosta vielä agilityynkin vähän enemmän hurahtaisi. Täytyy pitää mielessä että sillä on sitä ikää yhäkin vasta vain vuosi ja Lulu on selvästi hitaasti kypsyvää mallia, joten fingers crossed.

Täti pääsi viikko sitten Victorin käsittelyyn. Tällä kertaa Thelma sai jotenkin erilaista sähköshokkia aluksi, sen kyllä huomasi sillä Thelma makasi melko löysänä hoitopöydällä. Ei siihen tietenkään satu, mutta jotenkin nuo sähköt rentouttavat sen lihakset. Hoito auttoi taas aivan silminnähden, Thelman juoksuliike oli todella lennokas heti pöydältä lähtiessä ja sen jälkeen en ole sen nähnyt ottavan yhtään hyppyaskelta takajalalla. Uskomattoman hienoa! Seuraava hoitokerta on syyskuussa eli vähän pidemmillä väleillä nyt mennään.

Netistä löytyi Jaana Hakolan ottamia kuvia Salon kisoista kesäkuulta, sporttinen karvamoppi vauhdissa:No comments: