Thursday, 17 June 2010

Treeniä maailman huipulta

Keskiviikkona käytiin toisen kerran Elinan yksityistunnilla. Tällä kertaa rata oli ehkä hiukan helpommin muistettavissa, mutta kyllä siinä ihan tarpeeksi haastetta riitti. Tunnin treenit ja saadut neuvot olivat niin loistavat, että piti oikein tehdä muistiinpanot itselle. Tämmöistä treeniä kun saisi useammin, kyllä suomalainen agility (ja sen Mekkana Turku) on vaan maailman parasta osaamista! Erityisen hyvää treeni teki valssien osalta, ne kun mulla tahtoo aina venyä ja valua. Nyt Elina näytti tosi selkeän ennakoinnin, koira ikäänkuin jarrutetaan jo ennen hyppyä. Thelma meni tosi hyvin, se ei tuosta jarrutuksesta kuitenkaan vielä tule esteen ohi, vaan kokoaa hypyt tosi nätisti ja napakasti. Tällaista ohjausta täytyy muistaa jatkaa!
Lulukin sai oman palansa treeneistä, tällä kertaa ei jääty hirveästi tankkaamaan yhtä kohtaa ja Lululla riitti intoa koko sen 15 minuuttia. Tehtiin erilaisia hyppykuvioita kuten poispäinkääntö, niisto, sylikääntö ja ennakoivia valsseja. Yllättäen kaikki ne meni tosi hyvin vaikka en ole oikeastaan koskaan ennen niitä esteillä tehnytkään. Uutena harjoiteltiin vippausta, sekin meni muutaman kokeilun jälkeen aivan mainiosti. Lulu on niin symppis kun se seuraa ohjausta kauhean kiltisti. Nyt mun täytyisi vaan lopettaa lässytys ja ylimääräinen höpötys ja ruveta ohjaamaan tehokkaammin. Lulu vaan on muuten niin kakara että sitä ohjaakin jotenkin silkkihansikkain, mikä on aivan turhaa! Kyllä se osaa jos vaan ohjaan selkeästi. Keppitreenitkin edistyy hyvin, ollaan otettu n. 3 kertaa viikossa aamuin illoin sessio, tällä hetkellä 4 keppiä on jo melkein suorassa.

Treenien jälkeen juttelin siskon kanssa ja hän kertoi uudesta luonnonmukaisesta koiranruokintatyylistä, jossa koira ruokitaan vain 3-4 kertaa viikossa. Ruokintakertoina koira saa todella ison määrän ruokaa eli ns. mahansa täyteen. Seuraava päivä sitten sulatellaan ja paastotaan. Luin myös Canis-lehdestä artikkelin ja minähän heti innostuin. Koirat saikin isot palat jauhelihaa ja lihahyytelöä ja vielä isot rustoluut päälle. Tuloksena meillä oli illalla kaksi tynnyrin kokoista walesia joista varsinkin Thelma tuntui olevan aivan ähkynä. Yöllä oli Lululla käynyt vahinkokin sisällä, oli sen verran tuju satsi sapuskaa. Saapa nähdä mitä mieltä ovat tänään kun vuorossa on paastopäivä.

No comments: