Monday, 5 April 2010

Ee Oo, ei tuu

Tänään oli European Open-karsintakisat Rotterdamissa ja se joka väittää, ettei agility ole urheilua, voi tulla kokeilemaan mun jalkoja, nih! Neljässä peräkkäisessä radassa oli ihan juoksemista, varsinkin kun kisat oli aikataulutettu niin, että kun edellinen rata loppui, oli hetiperään seuraavan rataantutustuminen. EO-joukkueeseen pääsivät medeissä joka radan 2 ensimmäistä koirakkoa. Mun ja Thelman tulokset olivat varsinainen pannukakku: hyl, hyl, 5 ja hyl, eli ei lähdetä heinäkuussa Tsekkeihin kisaamaan. Positiivista taas oli se, että radoissa oli paljon hyvää ja olen omaan ohjaukseen suht tyytyväinen.

Ensimmäisellä radalla mietitytti hiukan lähtö (välistäveto 2-3 hypyillä ja siitä vienti kepeille niin että kakkoshyppy oli ansana) sekä puomin jälkeinen elämä (puomilta mentiin n. 3 metriä taaksepäin puomin alla olevaan putkeen). Lähtö meni oikeastaan tosi hyvin, mutta puomilta otin hyllyn kun palautin Thelman kontaktille. Se oli jo A-esteellä hypännyt kontaktin yli ja puomilta se tuli taas melko leiskautuksella. Siitä ei tullut virhettä mutta halusin muistuttaa sille miten puomi pitää kisoissakin tehdä, joten palautin sen kontaktille, olihan meillä jo vitonen A:lta. Myöhemmin kyllä vasta tajusin, että virhepisteilläkin sai vielä karsintapisteitä (ja oltais voitu jopa olla toisia vitosella tällä radalla), mutta tulevaisuutta ajatellen kontaktimuistutus oli pakko tehdä.

Toinen rata oli mukavan menevä hyppis. Yritin valita mahdollisimman nopeat tiet ja käännökset, mutta radan lopussa tämä kostautui. Lähetin Thelman putkeen ja juoksin itse putken takaa, mutta en pitänyt tarpeeksi meteliä ja Thelma kuuli minut kyllä putkeen lähetettäessä mutta ei siellä ulos tullessa - ja meni suoraan takaisin putkeen uudemman kerran. Hyl siis tältäkin radalta.

Kolmannelle radalle lähteissä oli jotenkin tosi nuupahtanut olo ja sain todella herätellä itseäni. Alku meni taas tosi kivasti ja tällä kertaa Thelma meni puomin kontaktin oikein mallikkaasti - muistutus oli siis tehonnut! Puomin jälkeen oli sivulle hyppy, putki, pituus ja A-este. Tein pituuden ja A:n väliin sokkarin, keskittyminen herpaantui hetkeksi, jätin käden liian lähelle kroppaa ja sain Thelman A-esteestä ohi suoralla linjalla! Typerä kieltovirhe siis, harmitti todella.

Mietin jo hetken jättäväni viimeisen radan tekemättä. Se oli helppo ja suoraviivainen hyppyrata, eikä meillä sellaisia ole mahdollisuuksia voittoon tai toiseen sijaan (jotka siis olisi tarvittu joukkuepaikkaan). Olin kuitenkin taas virkistynyt ja aika hyvä tsemppi päällä ja päätin lähteä vetämään radan täysillä. Lähtöalueella ei ollut enää mitään sopivaa paikkaa piilottaa Thelman pallo, joten se näki mihin pallo jätettiin ja niin uskomatonta kuin se onkin, lähti Thelma kesken kaiken radalla hakemaan palloansa! Ehkä se oli sitä mieltä, että kolme rataa päivässä oli tarpeeksi. Sain pienen hortoilun jälkeen Thelman taas kuuntelemaan minua ja päätin ottaa radan loppuun saakka vauhdilla. Niin se menikin, ja vielä yhdessä kohtaa täysillä väärään putken päähän, joten hylätty rata.

Että sellaiset kisat. Olen kuitenkin tosi tyytyväinen siihen, että en tällä kertaa jännittänyt tai tönkköillyt turhia, vaan sain ohjattua niinkuin halusinkin. Meidän suoritukset oli osittain oikein sujuvia, monet ns. hankalat kohdat menivät meiltä ongelmitta. Lisäksi olen tosi tyytyväinen, että uusi lähtömetodi toimii: ei yhtään yritystäkään varastaa lähdössä! Harmi että virheitä tuli sitten ihan turhissa paikoissa. EO:t jää meiltä siis väliin, mutta mites se sanonta meneekään, pää pystyyn vaan ja kohti uusia pettymyksiä! Ü

No comments: