Thursday, 25 March 2010

Lepakkovuoron treenit


Thelma nuuhkii kevään tuulia, lämpöä tänään +20 C... sorry Milla ;)

Keskiviikkona taas treenailtiin yömyöhään, onneksi oli kesäisen lämmin ilta. Harmittaa tosi paljon tuo myöhäinen ajankohta, yritin vaihtaa treenejä toiseen ajankohtaan mutta sopivaa toista ryhmää ei oikein ole. Sen sijaan mulle tulee uusi, kolmas ryhmä koulutettavaksi. Aionkin ensi kvartaalin käydä vain joka toinen viikko Thelman kanssa treeneissä kun en jaksa noita myöhäisiä lepakkovuoroja kaksi kertaa viikossa (plus ajomatka 50 km rasittaa). Sekin harmittaa, että treenattiin taas ihan ylihelppoa, pelkkää suoraa oikeastaan. En tajua miksi täällä ei treenata haastavampia ratoja ja miten kummassa nämä sitten selviytyy kisaradoista jotka kuitenkin on taitoja vaativia. Haluan silti käydä valvovan silmän alla treeneissä ja kontaktiesteitä pitää harjoitella jatkuvasti, joten näillä mennään.

Thelma oli treeneissä taas ihan pähkähullu, pomppi mua vasten ja kerran napsaisi ylhäältä käsivarresta kiinni, tulee varmaan mukava mustelma. Treenipätkät se meni tosi hienosti. Jan sanoi että olen edistynyt koiran lähettämisessä - niinpä, pienestä se oli kiinni että vaan tajusi oikeanlaisen liikkeen. Sain tehtyä myös niitä päällejuoksuja muutamaan kohtaan, yksittäisellä esteellä menee ongelmitta mutta useampaa perättäistä takaakiertoa pitää vieläkin harkata lisää. Puomin kontaktit meni hienosti, kerran juoksi läpi mutta muuten tuli reippaasti 2o2o-asentoon. Keinulla pysähtyy aika ylös mutta muuten sekin menee hyvin keinu-keinu-käskyllä ja pystyn nyt ottamaan etäisyyttä. Lopussa tehtiin aika suoraa hyppyrataa jossa ainoa jekku oli mennä hyppyjen välistä putkeen. Sain tehtyä sokkareita, oli kivaa!

Lulu loisti myös treeneissä. Aluksi tein pelkillä siivekkeillä cik&cap-käännöksiä. Sitten rakensin Lumpalle pienen temppuradan, siinä oli putki, rengas ja kontaktikapistus, eli pöydän päällä keinun liuska ja oma n. metri pituinen liuskani. Sillä harjoiteltiin kontaktiasentoa. Tällä hetkellä treenin alla on vapautus. Se on hankalaa, Lulu ei haluaisi lähteä kivalta kontaktilta ja sitten välillä taas juoksee ihan surutta läpi. Täytyy ottaa tästä lähtien aina kentällä käydessä myös kontaktiharjoitusta. Myöhemmin vielä ulkokentällä treenasi 2 nuorta BC:tä ja liityttiin Lulun kanssa hetkeksi mukaan tekemään parit tolpankierrot ja putkea. Lulu oli niin mahtava, se kuunteli ihan huipusti ja vaikka tietysti kiinnostuneena katsoi, mitä muut tekevät, pystyi sitä pitää vapaana koska se haki tosi hyvin minuun kontaktia. Ihana pieni Lullero!

Eihän tämmöiseltä söpönassulta voi kieltää mitään, eihän? Lulu 9 kk

No comments: