Monday, 22 March 2010

Keväistä treenailua

Linnut laulavat, lämpöä on toistakymmentä astetta ja nurmikot vihertävät (joskin täällä ne vihertävät vuoden ympäri) - on kevät! Ollaan päästy nauttimaan ulkotreeneistä omilla agilityesteillä. Kyllä ne oli vaan loistokeksintö! Täytyy tehdä vielä lisää.
Keskiviikkona treenattiin kuitenkin vielä hallissa. Muut valmistautuivat viikonlopun MM-karsintoihin, mutta niihin meillä ei Thelman kanssa ole vielä osallistumisoikeutta. Otimme sitten toisen tavoitteen, nimittäin saada puomi taas takaisin pysäytyskontaktiksi. Ensimmäisellä kerralla Thelma tuli puomista läpi, mutta sen jälkeen otti kontaktit aivan upeasti. Tuli vauhdilla täydelliseen 2o2o-asentoon. Täytyy nyt pitää sama linja eli selkeä 2o2o ja nopea vapautus.

"Kotikentällä" harjoittelin perjantaina irtoamista ja sunnuntaina päällejuoksuja. Irtoaminen onnistui nyt aivan loistavasti, en ole vain ennen tajunnut tekniikkaa oikein. Ihan samoin kuin irrotan Thelman putkeen tai tolpankiertoon (matala keilausliike) pystyn sen irrottamaan myös hypyille. Ajoituksen täytyy vaan olla oikea, koiran täytyy nähdä se käden keilaava liike. Päällejuoksu sen sijaan, huoh. Tämähän meiltä kosahti viimeksi kisoissa keskimmäisellä hyppärillä (putkesta hypyille 2 takaatyöntöä). Kommentoinkin silloin, että olisi pitänyt liikkua enemmän eteen ja kääntää yläkroppaa. No tälle on siis nimikin, juurikin tämä päällejuoksu. Opettelin sitä ensin noin teoriassa ja sitten vein hypyt kentälle. Ei meinannut millään onnistua! Yksittäisellä hypyllä menee ihan hyvin, mutta putki-hyppy-hyppy-yhdistelmässä Thelma tulee ensimmäisen hypyn niin vauhdilla että jäin aina jälkeen enkä saanut sitä uuteen takaakiertoon. Tosi vaikeaa! Yritin myös välistävetona mutta niissäkin Thelma oli liian nopea minulle. Hienoa totta kai että se kirmaa noin ripeästi, mutta nyt pitäisi itse vielä saada jalkoihin lisää vipinää. Tuota päällejuoksua tarvii harjoitella vielä rutkasti lisää. Ja samaan syssyyn saksalaista (joka meneekin jo hyvin) sekä ihmisnuolta. Onneksi siis on nuo omat hypyt ja sopiva kenttä lähellä!

Lulunkin kanssa on tietysti harjoiteltu. Se on tähän mennessä aina ollut ihan hiljaa ja rauhassa Thelman treenejä katsomassa, mutta nyt siitä on ruvennut kuulumaan kitinää. Kunhan se nyt kuitenkin rauhassa istuu eikä hauku, saa se vähän kitistä. Yritän kuitenkin opettaa siitä rauhallisemman katselijan kuin Thelmasta joka huutaa niin että raikuu kun se joutuu sivulta katsomaan muiden menoa. Lulun kanssa olen ottanut jonkin verran hyppytekniikkaa (bumpereilla sekä okserilla) sekä suoria (pari hyppyä ja suora putki) eli irtoamista. Tosi kivasti se irtoaakin! Lähtöön se jää hienosti istumaan ihan suoraan, toivottavasti pitää tuon pystyn asennon eikä rupea nojaamaan eteenpäin kuten Thelma. Saa nähdä mitä kaikkea vielä tapahtuu kun into kasvaa. Vauhtia sille tulee koko ajan vähän lisää, suorilla menee jo ihan kivasti ja kestää muutamat toistot hyvin. Palkkana Lululla on vinkulelu, mutta kauhean kauan se ei niillä yksin välitä leikkiä - ellei sitten saa Thelmaa ajamaan sitä takaa, silloin on tietysti ilo ylimmillään. Muuten tytöillä menee nykyään kauhean hyvin, Thelma on äärettömän kärsivällinen (Thelmaksi) ja Lulu yhäkin vielä kuriton riiviö.

4 comments:

milla said...

Älä viitsi kehuskella, että teillä jo ruoho vihertää :)
Meillä kun tuli taas 15cm lisää lunta tuossa viikonloppuna...
Onneksi loppuviikoksi on luvattu lämmintä keliä jo tänne pohjolaankin.

monsterit said...

Sorge, niin se vaan vihertää. Ja krookukset ja narsissit kukkii, kohta tulee tulppaanit! :)

Carina said...

Hienolta näytti meno videoilla!!!
Taitava opettaja ja innokas walesi,
mikäs sen parempi yhdistelmä :)
Ansalla alkoi juoksu eilen. Kohta pitää kuskata toista evakkoon äitille. Taitaa Peku päästä... saa Ansuli laatuaikaa ;)

monsterit said...

No niin, nyt se on Ansakin sitten iso tyttö! Tuleekohan Lulullekin kohta juoksut... jännityksellä odotetaan ja mielenkiintoista nähdä muuttuuko luonne juoksujen jälkeen. Nyt se on vielä kyllä niiiin kakara :)