Tuesday, 9 March 2010

IMCA-karsinnat, 1. osakilpailu

IMCA (International Mixbreed Championships in Agility) -karsintojen kauan odotettu ensimmäinen päivä koitti vihdoin sunnuntaina DIT-hallilla. Kun vielä ei päästä osallistumaan MM-karsintoihin (koiran pitää olla vähintään 12 kk rekisteröitynä Hollantiin), niin näistä karsinnoista tulee nyt sitten mun ja Thelman ämämmät. Ja karsimista riittää: kisapäiviä on yhteensä 4, jokaisena niistä käydään 3 eri rataa ja lopulta sitten lasketaan pisteet yhteen ja saadaan koottua Hollannin joukkue edustamaan Sveitsiin 2.-5. syyskuuta. Medikoiria karsintoihin osallistuu nelisenkymmentä.

Päivä alkoi agilityradalla. Puomilla oli piippaava sähköinen ajanottolaite, toimi moitteitta eivätkä koirat siitä piippauksesta häiriintyneet. Thelma aloitti hyvin, otti kyllä puomin kontaktin vaikka pysähtymään en sitä enää saakaan. A:lta se tuli hypylle aika vauhdilla enkä ollut ajoissa kääntämässä sitä putkeen, joten kaarroksesta tuli piiiiiiiiitkä. Tuntui että Thelma ei ollut ihan hallussa joten muurilla panikoin ja käskytin aivan liian terävästi sekä tempaisin vastakkaisella kädellä sillä seurauksella, että muurin palikka tippui. Loppurata meni sitten ihan mukavasti, tosin videolta näkyy, että keinun kontakti oli ehkä yhden varpaan varassa. Vasta myöhemmin kuulin, että tuomari ei ollutkaan nähnyt putoavaa muurinpalikkaa, joten meille oli merkitty puhdas rata ja kolmas sija. Tässä hauska vertailuvideo luokan kolmesta ensimmäisestä koirasta, huomaa että juoksukontaktilla saavutettu etumatka hävittiin tuohon putkea edeltävään hirveään kaarrokseen.

Toinen rata oli hyppäri. Siinä ei ollut muuta kummallista kuin päättää, teenkö valssin vai sylikäännöksen pussin jälkeen. Päädyin sylikäännökseen kun ajattelin sen olevan nopeampi kun en mene itse koiran eteen. Radalla oli uudemman kerran myös sarjaeste, siinä Thelma ottaa aina lisäaskeleen hyppyjen väliin. Nyt kun meillä on omat hienot siivekkeet, voidaan ruveta kotona treenaamaan hyppytekniikkaakin. Olin tyytyväinen tähän rataan, tulos 0 ja sijoitus neljäs.

Kolmas rata oli myös hyppäri, ja rankan päivän päätteeksi se sisälsi vain 15 estettä ja oli melkoisen suoraviivainen. Lopussa oli 3 peräkkäistä välistävetoa tai -työntöä, itse päädyin tuohon työntömenetelmään ja se toimi Thelmalla aivan täydellisesti. Lähdössä Thelman ryökäle varasti, mutta tulos 0 ja sija 3. Tässä taas katsottavaksi vertailukooste.

Ekoista karsinnoista kokonaissijoitus 2 ja olen siihen tosi tyytyväinen. Thelma oli aivan mahtava ja radat menivät hyvin. Tietysti tuo muurinpalikka oli harmillinen eikä ole kiva ottaa ansiota joka ei oikeastaan itselle kuulu, mutta vahinkoja sattuu. Jatketaan jännäämistä taas viikon kuluttua!

No comments: