Thursday, 25 February 2010

Thelman keväthuolto ja Lulun hyppelyt

Sillä välin kun Suomessa hukutaan lumeen, meillä alkaa olla jo kevään tuoksua ilmassa! Lämpömittari näyttää pitkästä aikaa kaksinumeroista lukua ja silloin kun aurinkokin vähän vilahtaa, tuntee melkein energian virtaavan kehoon. Muuten viimeaikoina on kyllä väsyttänyt, jopa treeni-iltana siihen malliin, että päätin tehdä vain treenien ensimmäisen puolikkaan jotta pääsen edes vähän ajoissa kotiin enkä puolenyön aikaan niinkuin normaalisti treenien jälkeen. Thelmakin oli jotenkin outo, vaikutti väsyneeltä ja aioin jo jättää sen kotiin kun se sitten lähtiessä olikin ihan oma itsensä, ja treeneissä onneksi myös.

Treeneissä tehtiin taas helppoja pätkiä. Olen viime aikoina päästänyt Thelman juoksemaan kontaktit läpi, ja nyt olikin vaikeaa saada sitä enää pysähtymään. A:lla se saa jatkossakin juosta mutta puomille yritin vähän selvempää pysähdystä. Kyllä se kontaktin ottaa mutta jatkaa saman tien eikä tee 2on-2offia. Palautin kontaktille pari kertaa ihan iloisesti ja palkkasin. Ei ole sinänsä ongelma, mutta haluaisin että Thelma paremmin kuuntelee vapautuskäskyä. Muuta hankalaa treeneissä ei ollut paitsi yksi kolmen hypyn laatikko. Inhoan niitä koska yleensä itse jää paikalleen keskelle pyörimään eikä kuvioon saa vauhtia. Näissä treeneissä tuli kuitenkin ihan hyvä vinkki ottaa johonkin kohtaan laatikkoa (tai tähteä tässä tapauksessa) terävämpi kulma niin että saa paremmin siitä kiihdytettyä. Otin Thelman putkesta sivulle hypylle vastaan saksalaisella mikä toimi tässä hyvin ja vauhdilla. Kunhan muistin vielä katsoa koiraa ja ohjata sen seuraavalle hypylle niin meni ihan kivasti. Toinen mikä meni koutsin neuvoilla paremmin oli sokkari ennen A:ta. Jäin siinä liikaa odottamaan koiraa. Toisella kertaa kun paahdoin täysillä A:lle ja tein sokkarin myöhempään, meni tosi hyvin!

Reilun viikon päästä potkaistaan kisakausi kunnolla käyntiin, ja siksi halusin käyttää Thelman yleistarkastuksessa eläinlääkärillä varsinkin kun se esitti tuota vaisua käytöstä viikolla. Tarkastuslistalla oli silmien paine, korvat ja anaalirauhaset. Silmänpaineet olivat molemmissa silmissä normaalit eli 14-15. Korvissakaan ei näkynyt ainakaan tulehdusta vaikka Thelma viikolla toista puolta rapsuttelikin. Korvat huuhdeltiin vedellä sisältä ja se oli Tepan mielestä ehkä maailman inhottavinta. Myös anaalirauhaset tyhjättiin, ne oli taas vaihteeksi aika täynnä mutta ei tulehdusta sielläkään joten pitää vaan tyhjennellä niitä aika ajoin. Nyt pitäisi siis Thelman olla ihan kisakunnossa, irokeesikin on taas ojennuksessa joten vaviskaa, täältä tullaan!Lululla tulee sunnuntaina jo 8 kk täyteen ja se on nyt oikeastaan jo Thelman kokoinen. Painoa sillä on 6 kg eli 2 kg vähemmän kuin tädillään. Muuten sillä on pitkää kaikki: jalat, kuono, selkä ja häntä. Treeneissä pitkula sai tutustua kahteen peräkkäiseen hyppyyn. Se olikin yllättävän hankalaa, huomaa että hyppyä on aina otettu yksistään joko kiertona tai sitten putken jatkeena. Selvästi Lulu odotti, että yhden hypyn jälkeen tapahtuu jotain. En halunnut ohjata sitä kropalla toiselle hypylle, vaan halusin harjoitella itsenäistä irtoamista. Ehkä puolet yrityksistä meni tosi hienosti ja puolessa Lulu kaarsi toisesta hypystä ohi. Hyvä työmoraali sillä kuitenkin on eikä se latistu pienestä. Tällä kertaa se myös ensimmäisen kerran ulos treenikentälle päästessään ei mennyt muiden koirien luo vaikka oli irti vaan pysyi minun ja Thelman luona. Ihme on tapahtunut, halleluja!


Pitkula-Lulu 8 kk ja lempilelu, pokpok -ääntä pitävä lateksikalkkuna

No comments: