Monday, 22 February 2010

Jee, tekniikkaa!


Thelma & Louise?

Lauantaina oltiin Thelman kanssa belgialaisen Johan Rendersin (medien MM1-04) kurssilla. Päästiin tekemään tekniikkaharjoituksia, ja ai et oli ihanaa! Tajusin miten simppeleitä treenejä ollaan tehty nyt viimeiset puoli vuotta. Toki se on ollut hyväksi, varsinkin Thelmalle, pitihän sen ensin kuntoutua ja saada lihaksia takaisin ja muutenkin välillä varmasti tekee koiralle hyvää saada tehdä vähän suorempaa rataa. Itse vaan olin kaivannut vääntöä ja kääntöä ja erilaisten kikkakolmosten kokeilua. Nyt päästiin tekemään saksalaista ja niistoa ja viskileikkausta ja siitähän tuli ihan onnelliseksi (hullu minä). Thelma joutui tekemään enimmän työn ja se olikin lopussa aika puhki, tosin loppujäähdyttelylenkillä oli pakko ottaa Tepa hihnaan kun sai peurojen tuoksusta kiinni ja juoksi ihan kaistapäisenä.

Eka treeni

Tässä paras käännös 3 hypyltä putkeen tuli, kun ei mennyt valssaamaan putken eteen. Jos meni, tuli 3 käännöksestä pitkä ja vieläpä oli koiran edessä putkelle mennessä.

Toinen treeni

Startti aiheutti ongelmia. Thelma meni monesti kakkoshypyn ohi. Samaahan se teki viimeksi treeneissä, ohitteli ykköshyppyä. Vähän outoa. Paras startti oli jos otin lentävän lähdön. Thelma ei kauheasti irronnut 3 hypylle, joten piti viedä sitä aika paljon ja sitten joko valssata 4 hypyn taakse tai kokeilin myös saksalaista. 5 hypyllä viskileikkaus, siinä piti malttaa odottaa että Thelma kääntyi kunnolla etten lähtenyt ajamaan sen päälle jolloin se ei mennyt hyppyä 5. Kutoshypyllä niisto ja loppu menikin ihan mukavasti 8-9 sekä valssaamalla että takaaleikaten. Takaaleikkauksissa olin vähän malttamaton ja muutaman kerran meinasin jyrätä koiran päälle.
Tosi kivat treenit kaiken kaikkiaan vaikka mitään ihmeellisiä neuvoja Renders ei antanutkaan.

Lulullakin oli jännä treenipäivä. Ensinnäkin siellä kurssipaikalla oli jos jonkinlaista eläintä kuten kukkoja ja kanoja ja kuvan miniponit. Varsinkin kana-aitaukseen Lumppa olisi mielellään tutustunut lähemminkin. Aamulenkillä Lulu koki vähän kovia, se karkasi minulta jonnekin kauas 2 belgin luo, sitten kuului Lulun itkua ja ihmisten huutoa, juoksin paikalle ja Lulu tuli vähän pelästyneenä luokse. Koirat olivat jo aika kaukana eikä Lulussa ollut muuta jälkeä kuin vähän kuolaa, oletan siis että toinen koirista oli ehkä käynyt Luluun hiukan käsiksi. Se kun tyhmänä menee suoraan kaikkien koirien luokse leikkimään. Tämä oli ensimmäinen kerta kun Lulu sai vähän nenilleen ja selvästi sillä jäi tästä muistijälki, sillä tuon jälkeen se on varonut isompia mustia koiria. Ihan hyvä että se nyt vähän oppi katsomaan kenen luokse menee, kun ei kuitenkaan tuon pahempaa sattunut.
Ehkä sitten tämä aamun shokki vähän jännitti Lumppaa vielä iltapäivällä treenipaikallakin. Sillä välin kun isot koirat treenasivat, yritin tehdä sillä nurkassa vähän putkeen lähetystä pimeästä kulmasta, mutta ei oikein mennyt, no, putkeen. Lulu oli kauheasti kädessä kiinni. Muutaman kerran meni ihan kivasti mutta enimmäkseen ei oikein sujunut. Jäi vähän kaivelemaan joten päätin seuraavana päivänä pitää lähikentällä omat treenit. Siellä menikin jo ihan eri tunnelmissa, Lulu oli iloinen ja irtosi ja sillä oli hauskaa. Tehtiin suoraa miniputkea ja minihyppyä irtoamisharjoituksena ja sitten pari kertaa siivekkeen takaakiertona (klippi). Tehtiin myöskin kontaktiliuskalta lähtemistä (klippi). Lululla on 2on-2off hyvässä mallissa, nyt pitää vielä saada se irtoamaan asennosta. Vapautin sitä putkeen ja meni ihan iloisesti, ei nyt vielä millään vauhdilla mutta eiköhän se vauhtikin vielä aikanaan tule. Lopussa ainakin Lumpalla riitti vauhtia kun se juoksi lelu suussa jopa niin lujaa, ettei edes Thelma-täti saanut sitä kiinni vaikka yritti.

No comments: