Friday, 15 January 2010

Edistystä treeneissä


Lulu Suomessa joulunaikaan

Keskiviikkona alkoivat taas treenit vuoden 2010 osalta. Hauskaa miten treenejä joka viikko innolla odottaa, motivaatio on siis korkealla. Uuden vuoden tavoitteena meillä on tärkeimpänä saada Thelma taas siihen kuntoon, että se kestää normaalia treenausta ja kisaamista, ja saada paikka IMCA-joukkueessa. Joulukuisen fyssahoidon jälkeen Thelma on taas selvästi enemmän tehnyt sitä askeleen skippaamista takajalalla, erityisesti siirtyessään laukasta raviin tai toisin päin sekä laskeutuessaan katukivetykseltä. Soitin sitten Victorille kysyäkseni, onko tämä vakavaa ja mitä pitäisi tehdä. Victorin mukaan ei tarvitse olla huolissaan ja normaalia liikuntaa voidaan ja tuleekin jatkaa. Jalan lihakset ovat heikommat ja uusi liikerata aiheuttaa epämukavuutta, mutta ei pitäisi muuten haitata. Loppukuusta on seuraava hoitokerta.

Tällä kertaa treenailtiin lyhyitä, korkeintaan 7 esteen pätkiä, aiheena oli kontaktilta jatkaminen seuraavalle esteelle, eli ohjaajan sijoittuminen. Thelma meni ihan loistavasti! Vapauttelen sitä nyt kontaktilta samantien, toivottavasti tämä ei johda ongelmiin siis virheiden kannalta. Ajattelin vaan tämän tavan olevan koiran fysiikalle parempi, varsinkin A-esteellä en halua sitä enää pysäyttää. A:lla Thelman askellus on tällä hetkellä sopiva, puomilla taas joskus tulee vapautettua liian ylhäältä. Pitää vaan saada siihenkin lisää rutiinia. Muuten Janin mukaan oma ajoitukseni kontakteilta vapautuksessa oli paljon parempi kuin ennen joululomaa. Treeneissä myös huomasi, miten oman vauhdin himmaaminen vaikuttaa saman tien Thelmaankin. Sehän ei kauheasti irtoa vaan jos hidastan, sekin hidastaa. Kuuliainen koira, tekee kuten opetettu. Täytyy vaan itse yrittää pitää korkeampi tempo yllä koko ajan ja sitten mahdollisissa paikoissa suorastaan revittää, heh! Thelma kulkee kyllä todella kivasti tällä hetkellä ja tuskin maltan odottaa kisakauden korkkaamista maaliskuussa!

Lulukin osoitti ihan selvää edistystä treeneissä. Laitoin maneesin tyhjälle puolelle yhden hyppyesteen, riman 10 cm ja apuriman maahan. Sen Lumppa sai suorittaa 3 kertaa ja hienosti meni! En nyt sen enempää sitä hyppyyttele, mutta toisaalta en halua myöskään ottaa ohjausharjoituksia ilman rimoja, joten odotellaan vielä muutama kuukausi ikää lisää ennenkuin varsinainen agitemppuilu voi alkaa. Lulu sai kierrellä siivekettä takaa joitain kertoja, tehdä niistoja ja muita pieniä kuvioita ja se oli loistavasti kuulolla. Lulu aina yllättää täysin kun siihen saa noin hyvin kontaktia, koska niin usein sitä saa vain huhuilla perään. Muuten sillä oli taas hurjan hauskaa kun se sai lopuksi juoksennella bordercollieiden kanssa ympäri ämpäri ja varastaa niiltä pallot.

2 comments:

Anonymous said...

Kiva, että löysit meidän blogin! Mihin sinä olet lähtenyt?tai siis elelet iml. jossain muualla kuin Suomessa? Upean näköisiä ratasuorituksia, kuten aina! Ja kauniit terrieritytöt!t. Marja ja Eicca

monsterit said...

Joo, eteläisessä Hollannissa asustellaan tällä hetkellä :) Terveisiä sinne talven keskelle!